Ką žiūrėti? / 5 filmai, kurie tave sukrės iki kaulų smegenų



Labas visiems!

Šiandien norėčiau trumpai papasakoti apie filmus, kuriuos mačiau ne per seniausiai ir kurie mane sužavėjo. Na, kaip sužavėjo... Iš tiesų jie mane sukrėtė ir galvojau apie tuos filmus ne kartą po to, kai juos mačiau. Sukau juos galvoje ir svarsčiau - o kodėl būtent taip? Negi aš irgi taip būčiau padariusi?...

Apie juos jums ir norėčiau trumpai papasakoti ir rekomenduoti pažiūrėti, nes jie tikrai verti dėmesio. 
Taigi, štai jums 5 psichologinių trilerių sąrašas:

1. The Jacket / Tramdomieji (2005)

Nuostabus filmas apie vyrą, kare patyrusį klinikinę mirtį dėl galvos traumos, tačiau išgyvenusį ir dėl traumos turintį dalinę amneziją. Grįžtant namo iš Irako Džekas sutinka ne patį geriausią pakeleivį, kuris pasišauna jį pavežti namo. Jiems bevažiuojant, juos sustabdo policininkas, kurį jo pakeleivis netikėtai nužudo, ginklą palikęs šalia policininko pašauto Džeko, todėl galiausiai Džekas yra teisiamas, tačiau pripažįstamas nepakaltinamu ir uždaromas į psichiatrinę. Čia prasideda jo gydymas, pakeitęs ne vieno žmogaus gyvenimą....


Vaizdo rezultatas pagal užklausą „the jacket filmas“

2. Law Abiding citizen / Įstatymus gerbiantis pilietis (2009)

Nors patį filmą vietomis galėčiau pavadinti žiauriu ir netgi šlykščiu, aš juo žavėjausi, kad ir kaip tai skambėtų. Kodėl? Sužinosite pažiūrėję. Iš tiesų, tai vienas iš tų filmų, kurie yra sunkiai nuspėjami. 
Trumpai apie siužetą: Klaidas Šeltonas per vieną vakarą netenka visos savo šeimos - įsilaužus nusikaltėliams vienas iš jų nužudo ir išprievartauja jo žmoną ir dukrą jo, surišto ir sužeisto, akyse. Deja, realių įrodymų pasodinti abu nusikaltėlius už grotų nepakanka, todėl žudikas išeina į laisvę. Be abejo, Klaidas taip lengvai nepasiduoda, ir žudikams bei prie nuosprendžio prisidėjusiems asmenims ruošia savo teismą ir kyla į kovą prieš aklą ir korumpuotą teisingumą.
Vaizdo rezultatas pagal užklausą „law abiding citizen“

3. The Game / Žaidimas (1997)

Filmas apie turtuolį, kuris gauna nuo savo brolio gimtadienio proga keistą dovaną - žaidimą, kuris pakeičia jo gyvenimą... O gal nutraukia jį?..

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „the game 1997“



4. Gone girl/ Dingusi (2014)

Filmas sukurtas pagal populiarų amerikiečių rašytojos Gillian Flynn to paties pavadinimo romaną.
Istorija yra apie tai, kaip per penktąsias vedybų metines dingsta Niko žmona. Tačiau kam reikėjo, jog dingtų ši išsilavinusi ir graži moteris, kuri niekuo neišsiskyrė iš kitų?.. Vietos detektyvė pradeda aiškintis detales, tačiau įtariamųjų ilgą laiką nėra... Kodėl?

Filmo siužetas ir idėja mane šokiravo. Atvirai. Rekomenduoju pažiūrėti.
Vaizdo rezultatas pagal užklausą „gone girl filmas“

5. Shutter Island/ Kuždesių sala (2010)

Po šio filmo aš likau pritrenkta ir ilgai negalėjau susivokti. Iš tiesų, filmo siužetas privers jus palaužyti galvą ir įtrauks taip, kad po filmo ilgą laiką negalėsite atsigauti. 1954 m. vasarą JAV maršalai Tedis Denielsas ir Čakas Oulas atvyksta į ypatingai saugomąŠatero salos Ešklifsko psichiatrijos ligoninę, kurioje kali įvairūs nusikaltėliai, tirti Reičelė Solando dingimo. Neeilinė užduotis neeilinėje vietoje, o su maršalu Tedžiu pradeda dėtis keisti dalykai, tokie, kaip keisti sapnai bei aiškūs prisiminimai apie žmonos nužudymą. Ar pavyks maršalams surasti pabėgusią pacientę?


Vaizdo rezultatas pagal užklausą „shutter island“
 Jeigu dievinate psichologinius trilerius, šie filmai yra verti jūsų dėmesio.
Linkiu gero žiūrėjimo!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.