Veido priežiūra / Natura Estonica Bio kosmetika riebiai odai

Sveiki!

Šiandien postas vėlgi bus apie nebrangią kosmetiką, kurią neseniai man teko išbandyti. Nežinau, ar atkreipiate dėmesį į Maximoje esančios kosmetikos lentynas, bet jeigu taip, tada turėjote pastebėti šią kosmetiką, kuri visai neseniai atsirado šiose parduotuvėse ir kainuoja ne tiek jau ir daug. Pavadinimas patraukia iškart, nes asocijuojasi su kitu populiariu - "Natura Siberica" - prekės ženklu. Ar ši kosmetika verta dėmesio? Tai ir bandau išsiaiškinti.

Pabandymui nusipirkau du produktus: toniką veidui, teikiantį matinį poveikį bei veido kremą, taip pat matiniam veidui, skirtą mišriai ir riebiai odai.

Pradėsiu nuo sutarties aptarimo, nes iš esmės ji ir yra pats aktualiausias dalykas produktuose, ar ne?
Ant pakuotės užrašyta, jog toniko 94,6 %, kremo - 95,2 % sudėties yra natūrali bei abu produktai neturi parabenų ir mineralinių aliejų.

Tonikas yra su islandine kerpena ir vandens lelijų ekstraktu, praturtintas hialurono rūgštimi, vitaminu C ir cinku.










Kremas savo ruožtu turi šalavijų ekstakto bei taip pat islandinės kerpenos, praturtintas hialurono rūgštimi, vitaminu e ir koenzimu Q10. Gal ir nieko, bet pažvelkime atidžiau.





Tonikas

Sudėtis: Aqua, Glycerin, Panthenol (naudingas, kitaip tariant, provitaminas B5, pasižymi gydomosiomis odos savybėmis), Zinc PCA (saugus drėkiklis, skatinantis odos atsinaujinimą ir mažinantis riebumą), Cetraria Islandica Extract (saugus antioksidantas, minkštiklis ir drėkiklis), Nuphar Luteum Root Exctract (turi tonizuojantį ir antiseptinį poveikį, padeda mažinti raukšles, švelnina odą), Lens Esculenta Seed Extract (saugus minkštiklis ir kvapų sugėrėjas), Sodium Hyaluronate (hialurono rūgštis, kuri kondicionuoja odą), Sodium Ascorbyl Phosphate (saugi vitamino C druska, kuri šviesina odą ir veikia kaip antioksidantas), Benzyl Alcohol (žalingas konservantas, nes vartojamas ilgiau ardo odos apsauginį barjerą bei kolageną), Sodium Benzoate (saugus konservantas), Potassium Sorbate (saugus konservantas), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (išvertus - hidrogenizuotas ricinos aliejus, vidutinio saugumo, nes būna pavojingų priemaišų, naudojamas kaip emulsiklis ir tirpiklis), Propylene Glycol (vidutinio saugumo tirpiklis ir drėkiklis, gali erzinti akis), Parfum, Citric Acid (išvertus - citrinų rūgštis, reguliuoja pH ir padeda pašalinti negyvas odos ląsteles (keratolitikas), ir, aišku, saugus), CI 42051 (melsvą spalvą tonikui suteikiantis kosmetinis dažiklis, saugus ir naudojamas paprastai plaukų dažuose, bet odos nedažo :) ), Benzyl Salicylate (pavojingas, nes trikdo endokrininę sistemą ir gali sukelti kontaktinį dermatitą, naudojamas kaip kvapiklis ir UV sugėriklis), Coumarin (kvapų sugėriklis, pavojingas, nes yra dažnas kontaktinio dermatito sukėlėjas), Hydroxyisoohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde (vidutinio saugumo kvepalų ingredientas), Linalool (pavojingas kvepalų ingredientas ir dezodorantas, nes dažnai alergizuoja).


Kremas

Sudėtis: Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate (saugus emulsiklis ir minkštiklis), Butyrospermum Parkii Butter (taukmedžių sviestas, minėtas ir ankstesnėse apžvalgose, kurį galite apsibraukti kokai nors teigiama spalva, nes šis drėkiklis turi nemažai teigiamų savybių), Octyldecanol (saugus minkštiklis), Coco-Caprylate/Caprate (saugus minštiklis, kuris kondicionuoja odą), Cetearyl Alcohol (saugus minštiklis ir emulsiklis, emulsijų stabilizatorius), Panthenol (anksčiau minėtas provitaminas B5, gydo odą), Glyceryl Stearate (saugus minštiklis ir emulsiklis), Macadamia Ternifolia Seed Oil (makadamijos riešutų aliejus, kuris yra saugus, kondicionuoja odą ir plaukus), Aluminum Starch Octenylsuccinate (vidutinio saugumo absorbentas, kuris didina SPF), Glyceryl Linoleate (saugi paviršiaus aktyvumo medžiaga, emulsiklis ir minkštiklis), Glyceryl Oleate (saugus emulsiklis, paviršiaus aktyvumo medžiaga, kondicionuoja odą), Glyceryl Linoletate (vidutinio saugumo odos kondicionierisu ir minkštiklis, dirgina odą ir akis), Cetraria Islandica Exctract (saugus antioksidantas), Tocopheryl Acetate (vidutinio saugumo vitamino E forma), Ubiquinone (kitaip tariant - koenzimas Q10, kuris skatina kolageno gamybą, ramian odą, antioksidantas, kuris, be abejo, yra saugus), Salvia Officinalis Leaf Water (saugus ingredientas, šių lapų ekstaktas yra naudojamas burnos priežiūros priemonėse, nes turi antimikrobinį ir antioksidacinį poveikį, todėl puikiai tinka ir priemonėse riebiai ir/ar jautriai odai), Sodium Hyaluronate (jau minėta hialurono rūgštis), Sodium Stearoyl Glutamate (saugus emulsiklis ir kondicionierius), Xanthan Gum (saugus emulsiklis ir rišiklis, turbūt, nuo kito įrašo jau net nebeaprašinėsiu šio ingrediento :) ), Benzyl Alcohol (žalingas produktas, dėl ko minėta aukščiau), Dehydroacetic Acid (saugus konservantas), Sodium Benzoate (saugus konservantas), Potassium Sorbate (saugus konservantas), Ethylhexylglycerin (saugus minkštiklis ir konservantas), Parfum, Citric Acid (puikus dalykas, apie tai aukščiau), CI 42051 (melsva spalva, visiškai saugi), CI 19140 (spalva, kuri taip pat saugi), Benzyl Salicylate (jau minėta pavojinga medžiaga), Coumarin (kvapų sugėriklis, pavojingas, nes yra dažnas kontaktinio dermatito sukėlėjas), Hydroxyisoohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde (vidutinio saugumo kvepalų ingredientas), Linalool (pavojingas kvepalų ingredientas ir dezodorantas, nes dažnai alergizuoja).



Poveikis ir pojūtis

Naudoju šią kosmetiką kasdien ryte ir vakare jau du mėnesius. Nusprendžiau ją išbandyti, nes seniai masino naujas prekės ženklas ir tai, jog kosmetika skirta riebiai odai. Iki šiol naudojau ir sausai odai skirtus kremus ir kosmetiką, bet oda pastoviai atrodydavo šiek tiek rieboka, todėl pamaniau, kad būtų visai neblogai naudojamos kosmetikos tipą pakeisti.
Toniko kvapas ir pojūtis ant odos malonus, jis atrodo panašus į paprastą vandenuką, bet maloniai kvepia ir užtapšnotas delnais ant veido gana greitai į ją įsigeria, daugiau minutę tenka luktelti. Jam įsigėrus atsiranda švelnios ready odos pojūtis.
Kremas kvepia maloniai, yra gana skalsios konsistencijos, neriebus. Jį užtepus ant odos, oda jį iškart "suvalgo", poveikis - švelni ir sudrėkinta oda tiek, kiek jai to reikia.
Ar kosmetika susitvarko su savo užduotimi riebiai odai suteikti matinį poveikį? Dėl mano riebios T zonos galėčiau sakyti, jog tikrai taip, matinis poveikis yra. Tiesa, spuogelių, ypač pagausėjančių PMS metu, ši komsetika nemažina. Na, gal tik mažiau yra giluminių spuogų, visi atsirandantys yra daugiau paviršiniai. Bet mano skruostai - pastoviai raudoni. Skruostai yra mano sausoji veido vieta, todėl, deja, su šia vieta kosmetika irgi nesusitvarko. Tuolab, žvelgiant į ingredientus, galėčiau teigti, kad šiek tiek ir pablogina situaciją. Tiesa, alergijų ar kažkokių odos erzinimo požymių šioje kosmetikoje aš nepastebėjau.

Ar pirkčiau vėl? 

Kaip laikiną nebrangią alternatyvą savo turimai kosmetikai - manau, jog taip. Kaip pasotivai naudojamą kosmetiką - vargu.

Kaina

Tiksliai pasakyti sudėtinga, bet toniko ir kremo rinkinys ~5 €, pirkti yra Maxima parduotuvėse.

Vertinimas

7.5/10

Mažinu balą tik už prastą poveikį, nes sudėtis nebloga.

Kaip jums šis įrašas?
Lausiu komentarų ir pasiūlymų, apie ką rašyti toliau!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.