Kūno priežiūra / Douglas Special Moments Vanilla Musk Body lotion losjonas kūnui

Sveiki!

Sveikinuosi su nauja apžvalga :) Šiandien kalbėsime apie gana paprastą produktą - Douglas Vanilla Musk kūno losjoną. Šiaip aš esu gana skeptiškai nusiteikusi tų kosmetikos ženklų, kurių gamybą užsako prekybos tinklai, atžvilgiu. Turbūt jūsų nusiteikimas kitų produktų, pvz.: maisto produktų, atžvilgiu toks pats - nėra didelio noro pirkti įvairius Optima Linija, Favorit, Iki ir kitus panašius produktus. O gal kaip tik perkate? Parašykite komentaruose, kaip ten yra iš tiesų ir ką apie tai manote :) 


Iš kur tas mano skeptiškas nusiteikimas? Pakankamai dažnai pagrindinis kriterijus, kurio savo užsakymuose prašo prekybos tinklai, yra kuo mažesnė savikaina. Prekybos tinklams yra reikalinga konkurencija su kitais prekiniais ženklais, kurie patys ir gamina, ir parduoda tiems patiems prekybos tinklams savo produkciją, o pagrindinis konkurencingumo kriterijus ir yra kaina - bent jau Lietuvoje, kur nemaža dalis žmonių yra taupūs, nelinkę mokėti už kokybę, nes "kam permokėti" dėl savo nepatenkinamų pajamų, tai tikrai veikia.

Taigi, tinklai gauna mažesnę savikainą, reiškia, gali parduoti pigiau savo sukurto preikinio ženklo kosmetiką. Kadangi ta kosmetika yra pigesnė, nereikia stipriai sukti galvos ir investuoti į marketingą ir reklamą, nes produktas jau ir taip turi svarų privalumą prieš kitus produktus, stovinčius toje pačioje lentynoje, net jeigu jų gamintojas yra tas pats (kas taip pat nutinka labai dažnai Lietuvos rinkoje). Aišku, šioks toks win-win gaunasi, jeigu toje pačioje lentynoje stovi to paties gamtinojo, bet skirtingų ženklų ir kainų prekės, nes gamintojas ar taip, ar taip išlošia, kandagi jo produkciją perka :) Tačiau pagrindinis prekybos tinklų tikslas užsakant pigesnę produkciją iš tų pačių gamintojų, dažniausiai - vietinių, yra ištraukti pinigus iš mažesnes pajamas turinčių vartotojų, kurie šiaip, jeigu nebūtų pigiau, galbūt kremo ir išvis nepirktų. ;) Na ir be abejo, pasiimti didesnę dalį pelno sau, apmokant tik tuos gamintojo kaštus, kurie susiveda įį gamybą, o ne į gamtitojo prekinio ženklo vystymą, marketingą ir panašius dalykus. 

Na o grįžtant prie mano antipatijos tokiems produktams - tai mažesnė savikaina retu atveju leidžia išlaikyti panašią kokybę, kokią galima palaikyti taikant įprastus gamybos standartus. Produktus tenka gaminti skiestus, mažiau koncentruotus, su prastesnėmis medžiagomis (pavyzdžiui, vargu ar kokioje pigioje kosmetikoje pamatysite argano aliejų, o jeigu jis ir bus, jo bus tikrai nedaug :) dedami tokie aliejai kaip daržovių aliejus (vegetable oil) ir pan.) ir net jeigu technologija ir gamybos specifika išlieka tokio paties profesionalumo, produktas jau nebebus toks pats.

Bet jeigu viskas taip blogai, kaip išvis atsirado ši apžvalga, paklausite Jūs :)

Šis losjonas taip pat yra Douglas užsakymas, ir aš jo nelabai norėjau pirkti. :) Tiesiog užsakant internetu trūko poros eurų iki minimalios užsakymo sumos, o kosmetikos spintelėje kremas kūnui buvo prie pabaigos, dėl to ir "atsitiko" toks pirkinys. Ir tiap, čia irgi marketingo gudrybė, kalbant apie minimalią pirkimo sumą. Ir žinot, prieštaraudama visam aukščiau išsakytam tekstui, pasakysiu, jog negaliu nieko blogo apie kremą pasakyti (neskaitant sudėties)! Taip, jis labai skystas, bet drėkina tikrai neblogai ir labai skaniai kvepia!

Jo sudėtis yra tikrai labai paprasta:

Aqua, Cetearyl Alcohol (saugus minkštiklis, emulsiklis, klampumo reguliavimo medžiaga), Ethylhexyl Palmitate (saugus tirpiklis, minkštiklis), Stearic Acid (saugus minkštiklis, emulsiklis, atkuria lipidinį sluoksnį), Ceteareth-25 (vidutinio saugumo paviršiaus aktyvumo medžiaga, valiklis, tirpiklis), Sorbitol (saugus drėkiklis, odą drėkinanti medžiaga), Phenoxyethanol (pavojingas konservantas, kuris gali būti toksiškas ir netinka naudoti aplink burną), Triethanolamine (chelatorius, kvapų sugėriklis, pH reguliatorius, emulsiklis, galimai kancerogeniškas), Parfum (vidutinio saugumo kvepalai), Coumarin (pavojingas kvepalų ingredientas), Carbomer (saugus emulsiklis, gelifikantas, klampumo reguliavimo medžiaga), Ethylhexylglycerin (saugus konservantas, minkštiklis), Disodium EDTA (saugus konservantas), C.I. 19140 (saugus dažiklis), C.I. 17200 (saugus dažiklis).

Ar įsitikinote tuo, ką sakiau apie sudėtį? Prekybos tinklai į tai nenori investuoti. Dažniausiai. :)

Vertinimas 7/10
Komentaras: Poveikis geras, bet sudėtis yra labai negera.

Kaina 2,79 €/200 ml
Ar bandyčiau dar kartą?
Iš bėdos - taip.

Iki kitų kartų! 


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.