Kuo skiriasi kosmetinis aliejus ir maistinis aliejus?

 Sveiki!

Ne taip seniai skaičiau, o ir pstebėjau tendenciją kalbėti apie tai, jog maisto produktų (kiaušinių, majonezų ir pan.) nevalia tepti ant odos ar kūno, nes tai nėra profesionali kosmetika ir žalos gali būti daugiau, negu naudos. Iš dalies turiu sutikti, nes kosmetikoje tikrai yra sudėtinių dalių, kurios perneša naudingąsias medžiagas ir padeda joms geriau įsigerti (paprasčiausias pavyzdys yra glicerinas), todėl kosmetikos priemonės šiuo atveju turi pranašumą prieš mūsų šaldytuve esančius produktus.

Visgi su aliejais skirtums, tikėtina, tik vienas - jie gali būti arba maistiniai, arba kosmetiniai. Kosmetiniai aliejais šiuo atveju, dažniausiai, yra žemesnės klasės negu maistiniai, be to, jie nėra skirti valgymui, nes gali turėti priemaišų, kurios maiste yra draudžiamos. Aliejai, skirti maistui, tikėtina, bus rafinuoti, o kosmetiniai - ne.

Taip pat skiriasi aliejų apdirbimas, pavyzdžiui, riešutų aliejai, skirti maistui, bus iš labiau skrudintų riešutų (nes reikia skonio), o kosmetiniai aliejai buvo iš mažiau skrudintų, nes skonio ir kvapo kosmetiniam aliejui reikia mažiau.

Kiek teko skaityti patirtis žmonių, gaminančių kosmetiką namuose, dauguma renkasi maistinius aliejus, nes jie pigesni. Apskritai kalbant, tai, ką dedame į burną, dažniausiai yra praėję per griežtus reglamentus ir tikėtina, jog bus pakankamai saugu. Be to, labai gerai pamenu vienos laboratorijos vadovės žodžiu: "Tai, kas valgoma, galima tepti ir ant veido". Nežinau, ar ši taisyklė galioja ir atvirkščiai, kiek teko domėtis apie kosmetinius aliejus ir jų naudojimą maistui - to daryti negalima. Todėl aš asmeniškai rinkčiausi maistinį aliejų savo odai, dėl saugumo. O gal jums teko domėtis ir žinote plačiau? Papapsakokite komentaruose.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.