Plaukų priežiūra / Kaip atsiauginti plaukus?

Sveiki!

Šiandieną nusprendžiau trumpai papasakoti apie savo plaukų auginimo procesą ir kokie būdai man pagelbėjo.
Plaukus nusirėžiau (dingo apie 15 cm) dar 2014 metais. Gailėjausi beprotiškai. Dėl ko? Dėl to, kad gana greitai supratau, kad mainais į ilgį gavusi sveikus ir gražiai atrodančius plaukus turėsiu kankynę su lėtu jų augimu ir ilgį susigrąžinti bus laaabai sunku. Tą pradėjau suprasti tada, kai, einant pas kirpėją pakartotinai ne kas mėnesį, o netgi kas du ar tris plaukai ne ilgėjo, o trumpėjo. Todėl nustojau eiti į kirpyklą, įdaviau žirkles mamai ir pradėjau ieškotis būdų, kaip paskatinti plaukus ilgėti. Pasidalinsiu iš viso trejais ir, be abejo, savo įžvalgas toliau papildysiu naujais įrašais.

1. Garstyčių kaukė

Ši kaukė idealiai skatina plaukų augimą skatindama kraujotaką galvos odoje, taip pat garstyčiose yra vitaminai A ir B, kurie naudingi plaukų augimui. Panaudojusi mėnesį (iš viso - 4 kaukių uždėjimai) pastebėjau ženklų pailgėjimą ir babyhair pagausėjimą. Vienintelis minusas - kaukė degina. Aš prie to esu pripratusi ir, pavyzdžiui, šiandieną be problemų išbuvau visą valandą su šia kauke, tačiau kitiems, ypač jautresniems žmonėms, patariu pradėti nuo 15 minučių, po to trukmę ilginti. Kaukę reikia daryti kartą į savaitę (dažniau nepatariu) ir patariu šį kursą tęsti 1-2 mėnesius. Prieš tai būtinas prasitestavimas ant riešo vidinės pusės, ar neturite alergijos!
Jeigu pagooglinsite, rasite daug receptų šiai kaukei pagaminti.
Aš naudoju šį:
1 šaukštas garstyčių miltelių
1 kiaušinio trynys
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštas aliejaus (naudoju nakvišų arba kokosų aliejų)
2 šaukštai karšto vandens
Vandenį ir garstyčių miltelius reikia sumaišyti ir luktelti, pro pravės, tada sudėti likusius ingredientus ir išmaišyti iki vientisos masės, ir kaip minėjau - užtepus ant šaknų apvynioti rankšluoščiu/užsidėti kepurę ir laikyti nuo 15 minučių iki valandos. Po to nuplauti vėsiu/drungnu vandeniu ir išplauti su šampunu.

2. Raudonas aliejus

Yra ir kitas būdas paskatinti kraujotaką galvoje - raudonasis aliejus. Aš jį taip vadinu, nes jis tiesiogiai taip ir atrodo. Iš tiesų kalba eina apie kokosų aliejų, maišytą su kajeno pipiro milteliais. Kaip ir ankstesnis būdas, šis pareikalaus ištvermės, nes vėlgi yra deginimo pojūtis. O daroma viskas yra taip:
2-3 šaukštai kokosų aliejaus ištirpdoma ir sumaišoma su 2 šaukštais kajeno pipirų miltelių. Šis mišinys paliekamas savaitei. Po to nukošiami milteliai ir gaunamas raudonas aliejus. Šį aliejų galima supilti į bet kokią tarą ir naudoti vėl ir vėl. Aliejus tepamas griežtai tik ant galvos odos ir laikomas tiek, kiek išeina - nuo 15-20 min. iki visos nakties. Po to galva išplaunama su šampūnu. Galima kartoti šią procedūrą vos ne prieš kiekvieną plovimą, mažiausiai - kartą į savaitę. Rezultatus pastebėsite irgi per 1-2 mėnesius. Vėlgi, būtina pasitikrinti prieš tepant, ar neturite alergijos! Beje, užtepus ant odos galite justi dilgčiojimą. Tai yra geras ženklas. Kajeno pipiro sudėtyje yra kapsaicino, jis yra naudojamas kraujotakai skatinti bei sąnarių ir raumenų skausmui malšinti, taip pat odos būklei gerinti. Na, o turint omenyje, jog kokosų aliejus praturtintas vitaminu E, o vitaminas E reikalingas plaukų augimui.... Manau, suprantate, ką noriu pasakyti ;)

3. Babuška Agafja kaukė

Ir skatina plaukų augimą, ir stabdo plaukų slinkimą! Pirkau šią kaukę už 2 €, bet buvau nustebusi, kai ji sustabdė mano plaukų slinkimą ir pastebimai pagelbėjo auginant plaukus!


O dar geriau ją būtų naudoti po aukščiau išvardintų kaukių - poveikis bus geresnis! Be to, kaukės užtenka ilgam ir ji kvepia labai labai maloniai :)

Tikiuosi straipsniukas jums bus naudingas, dėkoju už skirtą dėmesį bei gero sekmadienio!

Komentarai

  1. Aciu uz patarimus! Tikrai patiko skaityti, o gal ir kokius vitaminus geret? kazka is vaistines https://www.vitaminai.lt/katalogas/vitaminai/plaukams/ naudojot?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesu naudojusi nieko, kad būtų pagelbėję atsiauginti plaukus. Tvarkinga mityba ir miegas - geriausi draugai šiuo atveju, manau ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.