Plaukų priežiūra / Šampūnas už 1,5 €

Sveiki visi!

Šiandieną norėčiau trumpai papasakoti apie šampūną, pirktą Lenkijoje už... Nepilnus 1,5 €. Kaina zlotais buvo 6,5 zl ir čia su 50 % nuolaida, t.y. jo tikra kaina - 13 zl. 



Firma, gaminanti šį šampūną - Farmona Natural Cosmetics Laboratory.
Pasidomėjus internete galima rasti informacijos, kad iki 2016 metų pavasario šios prekės buvo ir Lietuvoje, bet... Nežinia kodėl buvo išimtos. Na, bet kuriuo atveju nusipirkau šį šampūną vedama smalsumo savo apsilankymo Lenkijoje metu, o užkabino ne tik kaina, bet ir tokie dalykai, kaip tai, kad šampūnas neturi parabenų, dažiklių, alkoholių ir parafino. Tikrai skamba patraukliai, o kai tokia kaina - kodėl nepabandžius? Todėl įsigijau netgi du: vieną stipriai pažeistiems (t.y. mano) plaukams gydyti su dirvinių asiūklių ekstraktu, o kitą - nuo slinkimo su juodojo ridiko ekstraktu. Kol kas esu išbandžiusi tik pastarąjį. Kaip matote, įeina ir kviečių proteinai ir skystas proteinas. 



Pirmiau panagrinėkime sudėtį. Po vandens pirmas 5 pozicijas užima įprasti šampūnams ingredientai: SLS, Cocamidopropyl betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Chloride (kas yra paprasta druska ir, beje, gali sausinti plaukus) bei Propylene Glycol (gali erzinti akis). Šie pirmi ingredientai yra arba saugūs arba vidutinio saugumo. Toliau eina Raphanus Sativus (Radish) Root Extract - tai ir būtų tas vadinamas juodojo ridiko ekstraktas. Jis nėra pavojingas, be to, drėkina odą, todėl yra ir naudingas. Toliau sekantis inulinas taipogi yra saugus ir skirtas plaukų drėkinimui. Sekantis - hidralizuotas keratinas - taip pat yra saugus ir naudingas plaukų drėkinimui, sukuria plėvelę, kuri saugo plaukus. Apskritai, turtingus keratino produktus verta naudoti plaukams. 



Sekantys ingredientai: Cetrimonium Chloride (vidutinis saugumas, veikia kaip antistatikas ir
 konservantas), Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Starch (saugus), Potassium Sorbate - saugus, konservantas, Polyquaternium-10 - saugus, antistatikas ir formuojančių plaukus savybių turintis, Lactic Acid - reguliuoja odos pH, sutraukia odą BET gali erzinti, Disodium-EDTA - taip pat daugelyje produktų  esantis konservantas ir klampumo reguliavimo medžiaga, Parfum (kvapas), Hexyl Cinnamal - vidutinio saugumo bei tiek odą tiek akis galintis erzinti kvepalų ingredientas.

Apibendrinus sudėtį galėčiau pasakyti, jog sudėtis yra neblogas, be abejo, ji nėra išskirtinė iš kitų šampūnų, bet turint omenyje tai kad iš ~15 ingredientų natūralūs ir reikalingi yra netgi 5-6 vietose (ir išvis, jie yra) galiam teigti, kad sudėtis tikrai nebloga. 


Poveikis


Naudoju šį šampūną gerą mėnesį. Šampūnas yra skaidrus ir gana klampus, turi gana stiprų lyg žolės, lyg kažko stipraus kvapą, bet prie jo galima priprasti. Iš pradžių plaukams visai patiko. Vėliau nežinia kas, ar šampūnas, ar šalia naudojamos priemonės ėmė plauką labai sausinti, bet, skirtingai negu anksčiau naudojant kitus šampūnus, mano sausi plaukai nesipučia. Jie prilipę prie galvos. Šį dalyką laikau gana dideliu minusu, nes nors mano plaukų kirpti neapsimoka, nes jie ir taip labai šakojasi, jie anskčiau bent jau būdavo pasipūtę, jų atrodė daug, o dabar jie "susileidžia" po pirmos dienos... Tai laikau šio šampūno kalte. Bet savo funkciją jis atlieka - nors putoja negausiai (keistas, turint omenyje kad SLS yra pirmoje vietoje po vandens sudėtyje), galvą plauna puikiai, plaukai atrodo gaiviai ir gerai po plovimo, taip pat kur kas mažiau slenka (o slinkti paskutiniu metu jiems tikrai yra priežasčių). Vienintelis minusas - prisiplojusių plaukų efektas. Be to, plaukai tai greitai nesiriebaluoja, kaip su ansktesniu Babushka Agafja šampūnu, su kuriuo negalėjau išvaikščioti 3 dienų, bet turėjau kiek švelnesnius plaukus. 



Bendras vertinimas - 7/10.
Ar pirkčiau dar? Nemanau. Yra ir geresnių variantų netgi už panašią kainą.

Jei patiko ši apžvalga, sekite mano blog'ą ir jų tikrai bus daugiau!
Iki kito antradienio ;)
Geros savaitės! 



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.