Veido priežiūra / Garnier Botanical Cream Grape Extract veido kremas


Sveikos! 

Atsiprašau už tokią nedovanotinai ilgą pertrauką, tačiau manau, jog tai daugiau nepasikartos. Turėjau daug darbų ir įvairiausių dalykėlių reikalėlių, kurie, kiek žinau, jau eina link pabaigos. 

Šiandien nusprendžiau parašyti apie dar vieną kosmetikos priemonę, kurią neseniai teko išbandyti. Pažadu, kad artimu metu tokių apžvalgų bus tikrai ne viena ir ne dvi, netgi svarstau, ar jas daryti dažniau, negu savaitę, ką manote? 

Šio įrašo herojus, kaip jau supratote iš pavadinimo, mano naujas veido kremas. Pirkau jį +- prieš porą mėnesių, lygiai tiek pat laiko ir naudoju, todėl tikrai turiu ką apie jį pasakyti.



Pradėsiu nuo to, kuo jis patraukė mano akį parduotuvės lentynoje. Jo ieškojau po to, aki išbaigiau savo senąjį Natura Estonica kremuką veidui. Kuris, tiesa, pasirodė ne toks blogas, koks atrodė iš pat pradžių. Visa bėda buvo tame, kad naudojau drėkinantį prausiklį su juo (bent jau aš taip manau), o reikėjo naudoti stipresnį, daugiau valantį, būtent tokį aš ir nusipirkau - tai buvo Rasa prausiklis. Pradėjus naudoti šį duetą, oda tikrai pasikeitė į geresnę pusę. Todėl atsiimu blogus žodžius! Na, bet grįžtant prie šiandienos produkto, nepaisant to, kad ankstesniu kremu likau daugiau mažiau patenkinta, nusprendžiau paieškoti ko nors ... geresnio. Todėl užsukau į Eurokos ir nusprendžiau ten praleisti pusvalandį ieškodama kažko įdomaus. Buvau išsirinkusi keletą variantų, tačiau galiausiai likau prie šio. Kodėl? Nes:

96 % natūralių ingredientų (paskaičius sudėtį abejonių kaip ir nebuvo daug)
kvapas buvo malonus
konstistencija buvo tokia, kuri atrodė, jog greitai susigers į odą ir nereiks laukti, kol aliejus ant odos išdžius
sudėtis žadėjo puikų matinės odos poveikį

Grįžusi namo pabandžiau. Kremas gana maloniai kvepėjo, gerai įsigėrė į odą ir oda po kremo švelni ir maloni. Viskas atrodė tikrai gana neblogai iki to laiko, kai nusprendžiau pasitepusi kremų pasidaryti makiažą. Užtepiau makiažo pagrindą (naudoju INGLOT YSM makiažo pagrindą) ir ką jūs manote?.. Ogi visas makiažo pagrindas pradėjo eiti gabalėliais. Nei juoktis, nei verkti, tuo labiau, kad prie akių kampučių ir ėmė graužti odą. Ir tai kartojosi. Ką gi... Kad ir koks neblogas buvo kremas, teko jį palikti naudojimui tik nakčiai. O grįžau, vėlgi, prie Natura Estonica kremo, kuris nereaguoja su mano makiažo pagrindu, kuris man labai tinka ir patinka.

Kas galėjo reaguoti? Įtariu, jog tai galėjo būti salicilo rūgštis, nes iš aštresnių ingredientų, rečiau pasitaikančių kosmetikoje, tai būtų vienas iš jų. Salicilo rūgštį įžvelgiau kaip gana neblogą dalyką odai, bet tikrai negalvojau, kad jos bus toks kiekis, kad sugebėtų sureaguoti su makiažo pagrindu.



O dabar - aptarkime sudėtį:
Aqua, Glycerin, Alcohol Denat. (denatūruotas alkoholis, vidutinio saugumo, nes gali pažeisti odos apsauginį barjerą, tačiau turi antibakterinį poveikį), Dicaprylyl Ether (saugus tirpiklis ir minkštiklis), Caprylic/Capric Triglyceride (atstato pažeistą lipidinį barjerą, pasižymi prieuždegiminiu poveikiu), Zea Mays Starch / Corn Starch (saugi absorbavimo medžiaga), Polyglyceryl-3 Methylglucose distearate (saugus emlusiklis ir minkštiklis), Stearyl Alcohol (minkštiklis, emulsiklis, saugus), Glyceryl Stearate Se (minkštiklis, emulsiklis, saugus), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder (kol kas informacijos mažai, tačiau kol kas tai saugus drėkiklis), Vitis Vinifera Fruit Water / Grape Fruit Water (saugus odos kondicionierius), Carbomer (saugus emulsiklis), Glycine Soja Oil / Soybean Oil (minkštiklis ir drėkiklis, saugus), Sodium Hydroxide (vidutinio saugumo, reguliuoja pH), Sodium Phytate (saugus emulsiklis ir drėkiklis), Caprylyl Glycol (saugus minkštiklis ir drėkiklis), Xanthan Gum (saugus emusiklis), Tocopherol (vidutinio saugumo, nes būna pavojingų priemaišų, vitaminas E), Salicylic Acid (netinka nėščiosioms, vidutinio saugumo, gydo spuogus), Parfum

Kaip ir minėjau prieš tai, sudėtis tikrai gana nebloga. Įsigilinusi supratau, kad reaguoti su makiažu galėjo ne tik salicilo rūgštis, bet ir natrio šarmas, kurio taip pat yra sudėtyje.

Kaina: 4,99 € už 50 ml
Įvertinimas: 6/10
Minusai: reaguoja su makiažu (skausmingai), pusėtinai atlieka funkciją išlaikyti matinę odą
Ar pirkčiau dar kartą? Vienareiškimškai ne.

Ačiū skaičiusiems ir kviečiu nuomonę reikšti komentaruose! 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.