Veido priežiūra / The Ordinary Caffeine solution 5 % + EGCG serumas paakiams

Sveiki!

Prireikė karantino ir priverstinio darbo iš namų, kad rasčiau laiko vėl čia prisėsti ir aprašyti produktus, kuriuos vis bandau ir bandau, o kai kurių jau ir besimėto tušti buteliukai, kurie erzina ir užima vietą ant spintelių, nes jeigu išmesiu, aprašyti paprasčiausiai pamiršiu.

Kaip žmogus, kuris užsiima tinklaraščio apie kosmetiką rašymu (sometimes) ir tarpininkavimu iš užsienio parduotuvių, iš tiesų kosmetiką The Ordinary išbandyti turėjau jau labai, labai seniai. Vis paskaitydavau, pasirinkdavau ko nors į krepšelį, tačiau yra toks liaudiškas pasakymas, kuris puikiai apibūdintų mano būseną su šia kosmetika - batsiuvys liko be batų :) Susiprotėjau pabandyti šią kosmetiką tik tada, kai ja pradėjo prekiauti Douglas, nors tikrai galėjau pradėti tą daryti dar prieš pačiam Brandonui Truaxe'ui mirštant. Praadžiai pabandymui pasirinkau du produktus - Natural Moisturizing Factors + HA drėkinamąjį veido kremą ir Caffeine Solution 5 % + EGCG serumą paakiams. Ši apžvalga bus būtent apie pastarąjį. 


Tam, kad galėčiau matyti skirtumą tarp pirmos naudojimo dienos ir po savaitės, padariau keletą nuotraukų pačią pirmą naudojimo dieną ir po to. Naudojau serumą kasdien ryte ir vakare, po kremo užtepimo. Mano oda - mišri, bet aplink akis - jautri, ypač kampučiai. Pradžioje naudojau tik paakiams, vėliau pradėjau tepti ir vidinėje akių pusėje, kuri irgi yra tamsi, bei ant akių vokų, kurie ryte yra patinę, ir jokia alergija nepasireiškė. Serumas susigeria per maždaug 5-10 minučių, nesausina odos, po serumo oda švelni ir išnykęs paburkimas, jeigu toks buvo. 

Tačiau nereikia tikėtis didelių stebuklų. Kaip ir minėjau, turiu nuotraukas, kurios kalba pačios už save apie rezultatus, naudojant kasdien po 2 kartus, kaip kad rekomeduoja gamintojas. 

Nuotrauka, daryta sausio 14 dienos vakare iškart po pirmo patepimo:


Sausio 18 diena (8 naudojimai):


Sausio 25 diena:


Šiandien - kovo 24 diena:


Nuotraukos, žinoma, be filtrų ir ne profesionaliai darytos - lengvai skiriasi ir rakursai, ir apšvietimas - na, kad kaip norėčiau, nesu dar advanced fotografė. Kada nors.

Bet skirtumas turbūt matosi. Taip, sumažėjo patinimas po akimis, taip, oda šiek tiek pašviesėjo, tačiau jeigu turite ratilus po akimis, jie niekur neprapuls. Situacija šiek tiek pasikeis, oda pašviesės, galbūt bus lengviau maskuoti, tačiau iš esmės jie liks. 

Tiesa, noriu pastebėti, kad jeigu turite atsiradusių tam tikrų paraudimų ar netgi spuogų, šį serumą taip pat galite jiems panaudoti - priemonės sudėtyje yra šviesinančių medžiagų, kurios veikia momentaliai dėl taip pat sudėtyje esančio kofeino, ir odos pašviesėjimas matomas per 20-30 min. Žinoma, atsiminkite, jog a) turite pasibandyti, ar nėra alergijos (tačiau tai jokia naujiena - tai privalu daryti su bet kuria nauja kosmetika), ir b) nebūtinai tai, kas veikia man, suveiks jums. Su manimi lygiagrečiai šią priemonę bandė ir kitas žmogus, kuris skirtumo nepastebėjo, tiesa, bandymas vyko tik dvi dienas, tuo tarpu aš pati šią priemonę greitai baigsiu. 

Pliusas tiems, kas jautrūs kvapams - ši priemonė tokio neturi. Kiap ir kvapiklių sudėtyje. Minusas būtų toks, jog kartais serumas sureaguoja su naudojamu kremu ir tada lieka nemalonūs baltai gelsvi pėdsakai ant veido, sviestinės konsistencijos. Tas pats apie pėdsakus pasakytina apie priemonės buteliuko kaklelį - jis gana greitai apsivelia "sviestu". 

Na, o dabar peržvelkime sudėtį:

Sudėtis: Aqua, Caffeine (saugus antioksidantas, kondicionierius), Maltodextrin (saugus kondicionierius, rišiklis), Glycerin (saugus tirpiklis, drėkiklis), Propanediol (saugus tirpiklis, tirštiklis, drėkiklis), Epigallocatechin gallatyl glucoside (saugus antioksidantas, kondicionierius), Gallyl glucoside (saugus antioksidantas, kondicionierius), Hyaluronic Acid (saugus drėkiklis, identiškas odai, antistatikas), Oxidized Glutathione (saugus odos šviesintojas), Melanin (saugus odos kondicionierius) , Glycine Soja (Soybean) Seed Extract (saugus minkštiklis, tirpiklis, drėkiklis, balzamas), Pentylene Glycol (saugus drėkiklis, pasižymi antibakterinėmis savybėmis), Hydroxyethylcellulose (saugus tiršiklis, emulsiklis, drėkiklis, sudaro plėvelę), Polyacrylate Crosspolymer-6 (saugus stabilizatorius, tirštiklis), Xanthan Gum (saugi klampumo reguliavimo medžiaga, PAM, tirštiklis, emulsiklis), Lactic Acid (saugus pH reguliatorius, odos šviesintojas, turi sutraukiamąjį poveikį, bet gali erzinti odą), Dehydroacetic Acid (saugus konservantas), Trisodium Ethylenediamine Disuccinate (saugus pH reguliatorius), Propyl Gallate (vidutinio saugumo antioksidantas), Dimethyl Isosorbide (saugus tirpiklis, emulsiklis), Benzyl Alcohol (pavojingas, nes naudojant ilgą laiką gali ardyti kolageną, sukelti kontaktinį dermatitą, veikia kaip tirpiklis, tirštiklis, konservantas), 1,2-Hexanediol (saugus tirpiklis, konservantas, drėkiklis), Ethylhexylglycerin (saugus konservantas, minkštiklis), Phenoxyethanol (pavojingas konservantas, kuris gali būti toksiškas ir netinka naudoti aplink burną), Caprylyl Glycol (saugus minkštiklis, drėkiklis, plaukų balzamas). 



Kaip turintis šiek tiek patirties kosmetikos gamyboje asmuo galiu pasakyti, kad sudėtis yra gana paprasta, bet tikrai ne prasta. Man patinka (ne tik šiame produkte, bet ir apskritai The Ordinary linijoje), jog pirmiausia (reiškia - daugiausiai yra sudėtyje) visada eina aktyvieji ingredientai (neskaitant vandens, kuris yra bazė, žinoma). Itin alergiškiems žmonės ši vieta gali kelti susirūpinimą, bet asmeniškai mano oda tiesiog ištroškusi aktyviųjų ingredientų ir "maisto", energijos, kurios jie priduoda. Į sudėtį įeina kofeinas, hialurono rūgštis, sojos pupelių ekstraktas, melaninas - visi šie ingredientai yra priežastis, dėl kurios oda nesausėja naudojant šią priemonę. Alergijų prevencijai The Ordinary naudoja pH reguliatorius, iš kurių vienas - pieno rūgštis - turi ir sutraukiamąjį poveikį. Aišku, priemonė turi ir porą konservantų, kurie yra pavojingi, bet jie yra INCI pabaigoje, tuolab, reiktų turėti omenyje, kad net ir rudo stiklo buteliukas, kuris apsaugo nuo UV spindulių, nuo sugedimo priemonės neišgelbės. Ir pigesni konservantai padaro prekę labiau prieinamą galutiniam vartotojui - man ar jums. 

Vertinčiau šią priemonę 6/10. Sudėtis naudinga, tačiau jos sukeliamas efektas nepateisina lūkesčių, bent jau man. Kaip specialiai vienai veido/kūno zonai skirtos priemonės kaina 7,99 € už 30 ml yra normali, bet ar verta ją mokėti, jeigu nėra norimo rezultato? Kažin.

Ar pirksiu dar kartą? Turbūt ne. Bandysiu kitą variantą.

Tikiuosi, buvo naudinga!

Ačiū skaičiusiems ir iki kitų kartų!

Atvaizdai ir tekstas šiame įraše yra "Mėtinė kava" tinklaraščio autorių nuosavybė. Draudžiama šia informacija dispnuoti - ją platinti, kopijuoti ar kitaip naudoti be atskiro raštiško "Mėtinė kava" tinklaraščio autorių sutikimo.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.