Gua Sha masažas - ne tik veidui / Sveikata

 Sveiki!

Manau, apie šiuos akmenukus ir masažo su jais naudą esate girdėję jau ne kartą. Tačiau dažniausiai kalbama apie masažą veidui, siekiant pagerinti veido odos tonusą, išryškinti skruostikaulius ar dar kaip nors pagerinti savo veidą. Tačiau Gua Sha masažas gali būti puikus dalykas ne tik veidui. Kam dar?

Šaltinis: sublimelife.in

Krūtų masažas maitinant

Esant krūtų persipildymui pienu, galima atlikti masažą Gua Sha ir palengvinti skausmą ir tinimą. Toks tyrimas buvo atliktas su moterimis, kurios dėl papilnėjusių krūtų jautė diskomfortą, ir paprašyta jų atlikti masažus būnant ligoninėje ir dvi savaites po ligoninės grįžus namo. Pastebėta, jog simptomai palengvėjo ir žindymas dėl to taip pat buvo lengvesnis ir mažiau skausmingas.

Kaklo ir nugaros skausmai

Gua Sha akmenį galima naudoti nugaros ir kaklo masažui ir yra tyrimų, rodančių, jog toks masažas, ypač veikiant skausmingus taškus, gali padėti bent jau laikinai palengvinti skausmus. Tiesa, ekspertai dar nesutaria dėl ilgalaikio poveikio - tam yra reikalingi išsamesni tyrimai.

Migrena

Yra tyrimų, rodančių, jog masažas Gua Sha gali padėti palengvinti migreninius skausmus, tačiau reikalingi papildomi tyrimai, norint patvirtinti šį teiginį.

Premenopauzės simptomų palegvinimas

Šiai hipotezei taip pat dar trūksta papildomų tyrimų, tačiau jau yra atlikti moksliniai tyrimai, kurie rodo, jog Gua Sha masažas gali padėti sumažinti tokius premenopauzės simptomus, kaip karščio bangos, nereguliarūs, nenormalūs kraujavimai, nuotaikų kaita ar miego sutrikimai.

Ar saugu Gua Sha masažą darytis namuose?

Žinoma, geriausia, kai masažą atlieka specialistas. Tačiau galima daryti tokį masažą ir namuose, žinoma, svarbu 1. pasitarti su gydytoju, 2. įsiklausyti į savo kūną ir stengtis su juo elgtis švelniai, nes per stiprus masažas gali palikti kraujosruvas, sukelti patinimus. Todėl kaip ir viską, reikėtų daryti šį masažą su saiku ir protu. :)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.