Kosmetikos mitai, kuriuos turėtum išmesti iš galvos

 Sveiki!

Šiandienos įrašas trumpas, bet linksmas - apie mitus, kurie sklando kosmetiką naudojančių žmonių pasaulyje ir vis dar gyvi, nors neturi jokio logiško pagrindo :)

1. Nereikia plauti makiažo šepetėlių, jeigu juos naudoja tik vienas žmogus

Taip taip, o jeigu drabužius vilki tik vienas žmogus, jų irgi nereikia skalbti, tiesa? :) Iš tiesų tai riebalas ir bakterijos nuo mūsų veido puikiai gali gyventi ir ant šepetėlių, todėl laikas nuo laiko juos būtina praplauti. Aš tai stengiuosi daryti bent kartą per savaitę. Kitu atveju, nelabai ir gerai tepa tie šepetėliai. :) 

2. Maskuoklis eina pirmiau negu kreminė pudra

Natūralesniam įvaizdžiui kaip tik yra rekomenduojama pirmiau tepti kreminę pudrą, o tik vėliau - maskuoklį. Paskui viską fiksuoti biria pudra.

3. Kuo daugiau suplaksiu blakstienų tušą, tuo geriau jis tepsis

Ne. Kuo daugiau suplaksite, tuo gečiau jis išdžius. Plakimo būdu yra įleidžiama daugiau oro į talpą, kuriame yra tušas, o kuo daugiau oro, tuo greičiau jis džiūsta.

4. Tamsus akių pravedimas didina akis

Ir taip, ir ne. Tam reikalingi ir šviesūs šėšėliai bei atviras vokas. Jeigu vokas užkrenta, su tamsiu pravedimu reikėtų atsargiai, nes galite dar pabloginti situaciją ir paryškinti užkritimą, taip sumažindami akis.

5. Skysta pudra, turinti SPF, leidžia nenaudoti SPF atskirai

O kaip dėl užtepimo kas dvi valandas? Tepsite pudrą antrą kartą?

6. Kosmetika neturi galiojimo laiko

Deja, bet turi. Taip pat, kosmetika irgi yra puiki terpė veistis bakterijoms ir įvairiems ligų sukelėjams, todėl jeigu nenorite uždegimų, alergijų ir pan. nemalonumų, pasibaigus kosmetikos galiojimo laikui meskite ją lauk. Kaip stebėti, ar pasibaigė?
Atsidarę naują pakuotę būtinai užrašykite ant pakuotės, kada ji atsidaryta. Ant pakuotės esantis ženkliukas su mėnesių skaičiumi, kiek laiko tinkama kosmetika po atidarymo, jums rodys, kiek laiko dar galite naudoti produktą.

7. Makiažas žalingas odai

Nebent jį perkate iš Aliexpress'o :) Tinkamai ir higieniškai (su plaunamais šepetėliais) naudojama dekoratyvinė kosmetika yra tikrai nežalinga odai, kitaip jos niekas nepardavinėtų ir niekas jos nepirktų.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.