Kūno priežiūra / L'occitane migdolų dušo aliejus

Sveiki!

Tikiuosi Jūsų savaitgalis eina puikiai!

Šiandien nusprendžiau jums papasakoti apie neseniai išbandytą L'occitane mgdolų dušo aliejuką. Maža jo pakuotė atrodo štai taip:


Būsiu atvira: gavau jį dovanų rinkinuke su kosmetine. Ištraukusi ir perskaičiusi aš negalėjau patikėti savo akimis: dušo aliejus? Čia kaip? Išsitepi ir eini miegoti? Perskaičiusi informaciją lietuviškai supratau, jog čia turėtų būti kažkas panašaus į dušo želė, tačiau kaip ir kodėl tia vadinama aliejumi?
Neliko nieko kito, kaip tik išbandyti, kas čia per priemonė.

Beje, mažytis niuansas ir priekaištas L'occitane - kam ant dovanų rašyti kainas? :) 
Maloni smulkmena :)
Poveikis: užsitepus ant drėgnos odos atrodo, kad iš tiesų užsipylei aliejaus ir nieko dabar neliks, tik nuplauti. Tačiau perbraukus ranka tampa aliejus suputoja ir ima lengvai teptis oda bei ją prausti. Pats aliejus turi neerzinantį malonų kvapą, o po prausimosi jis išlieka kartu su minkštos ir švelnios odos pojūčiu. Tikrai gerina odos būklę - tą galiu pasakyti pagal kai kurias problemines kūno vietas, pavyzdžiui, alkūnes: anksčiau jos buvo gerokai sausesnė ir šiurkštesnė, pradėjus naudoti šį aliejuką situacija gerokai pagerėjo.
Sudėtis
Na, o dabar pažvelkime į sudėtį.
Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil (be abejo, saugus ingredientas, minkština, kondicionuoja odą, veikia kaip antioksidantas), Tipa-Laureth Sulfate (vidutinio suagumo paviršiaus aktyvumo medžiaga, gali kimšti poras. Sudaro putas), Laureth-3 (vidutinio saugumo paviršiaus aktyvumo medžiaga, veikia kaip emulsiklis), Caprylic/Capric Triglyceride (saugi ir labai naudinga odai medžiaga, gydo odą, turi prieuždegiminį poveikį, sulaiko drėgmę odoje), Parfum/Fragrance (kvepalai, gali erzinti), Cocamide Mea (pavojingas, kancerogeniškas priedas, kuris veikia kaip emulsiklis ir sudaro putas), Propylene Glycol (vidutinio saugumo (gali dirginti akis) klampumo reguliavimo medžiaga), Sorbitan Oleate (saugus emulsiklis ir kvepalų ingredientas), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (saugus ir minkštinantis odą komponentas), Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil (bergamočių vaisių aliejus yra vidutinio saugumo, nes turi savybę, vadinamą fototoksiškumu, t.y. kenkia odai ir kelia vėžio riziką veikiant sualės spinduliams. Dėl šios priežasties rekomenduotina tokias priemones naudoti vakare ir nenaudoti žmonėms, kurie turi padidintą odos vėžio riziką, be to, naudojant ilgą laiką gali sukelti alergiją, nors aš asmeniškai naudodama jau gan ilgą laiką (apie 3 savaites) nepastebėjau jokių neigiamų požymių), Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil (saulėgrąžų sėklų aliejus yra saugus ir sukuria apsauginį odos sluoksnį bei ją drėkina ir minkština, bet gali kimšti poras), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract (vidutinio saugumo, nes gali erzinti odą, naudojamas kaip tonikas ir antioksidantas bei pats pasižymi antibakterinėmis savybėmis, nors mano galva jis čia atsirado dėl kvapo, nes L'occitane labai mėgsta "žaisti kvapais"), Tocopherol (vidutinio saugumo, nes būna pavojingų priemaišų, bet iš esmės - tai vitaminas E, kuris veikia kaip antioksidantas), Aqua/Water, Limonene (vidutinio saugumo (galima alergija) kvapiklis ir tirpiklis), Coumarin (kvapų sugėriklis, kuris yra pavojingas, nes dažnai atvejais sukelia dermatitą), Linalool (na, bent jau paskutinėje vietoje... Žalingas alergenas ir dirgiklis, iš esmės naudojamas kaip kvepaluų ingredientas ir dezodorantas).

Bendras įspūdis: apžvelgus sudėtį, produktas nėra toks jau šventas, bet L'occitane gudriai ir netvirtina, jog tai ekologiškas, labai šaunus daiktas. Beje, truputį nuvylė, jog žadėtasis migdolų aliejus iškeliavo į 9 sudėties vietą, kita vertus, dabar šis produktas ir taip turi, sakyčiau neblogą kvapą, kuris išlieka ir po naudojimo dar gerokai ilgai, kas būtų jei mogdolų aliejaus būtų daugiau? Manau, būtų galima išprotėti. Atsižvelgus į sudėtį, užrašą, jog šis dušo aliejus išsaugo hidrolipidinį sluoksnį, tikrai galima būtų atvirtinti, o ir oda iš tiesų dėl esamų ingredientų tampa minkštesnė. Aišku, yra pavojingų elementų, bet apibendrinus sudėtį, man patinka, jog tikrai nemažai natūralių ingredientų, deja, ne visi jie ypač naudingi (kad ir bergamočių aliejus).

Ar pirkčiau dar kartą? Manau, taip. Produktas savo misiją suminkštinti odą ir skaniai ją pakvėpinti atlieka, 75 ml vienam žmogui prausiant visą kūną užtenka ~3-4 savaites, manau, tikrai verta dėmesio prekė.

Kaina - 7 € už 75 ml.
Įvertinimas 8/10. 

Minusai: ne ideali sudėtis ir kartais kiek įgristantis kvapas, be to, pakuotės dozavimas yra nepatogus.

Turite pasiūlymų? Rašykite, komentuokite, lauksiu Jūsų atsiliepimų!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.