Bakučiolis - kas tai?

 Sveiki!

Šiandien šiek tiek papasakosiu ir apie man pačiai tik neseniai "atsiradusį" kosmetikos ingredientą - bakučiolį. Kas domitės retinoliu ir jį naudojate, tikėtina, jog esate apie jį girdėję, na, o jeigu ne, manau, bus įdomu išgirsti. 

Taigi, bakučiolis yra augalinis ingredientas, gaunamas iš Psoralea coryfolia augalų lapų ir sėklų. Dėl to vadinamas veganišku. Ši medžiaga sumažina odos pigmentines dėmes ir spalvos pasikeitimus, atsiradusius dėl išorinių poveikių ir/ar patologinių odos būklių, taip pat minkština odą, sumažina nedideles raukšleles. Tai - iš kinų medicinos atėjęs ingredientas, kurio teigiami poveikiai odai įrodyti tik visai neseniai. Iš esmės, dermatologų nuomone, bakučiolis - tai švelnesnė retinolio versija. Ne, nereikėtų suprasti, jog tai yra vienodi junginiai - retinolis yra gaunamas iš vitamino A, o tuo tarpu bakučiolio šaltinis visai kitas. Jau tai sudaro skirtumą. Bakučiolis dalinai prilyginamas retinolio alternatyvai dėl to, kad abu ingredientai poveikiui suteikti naudoja tuos pačius receptorius. 

Bakučiolį galite pabandyti, jeigu naudojate retinolį ir kyla problemų dėl to, kad retinolis jums yra per stiprus (o su šiuo dalyku tikrai kyla problemų daug kam). Taip pat kai kur galima rasti rekomendacijų, jog bakučiolį ir retinolį galima naudoti kartu, siekiant bakučioliu sumažinti retinolio dirginimą odai ir tokiu būdu naudoti retinolį didesnėmis koncentracijomis, taip pat - išlaikyti retinolio suteikiamą poveikį ilgiau.

Ar bakučiolis gali pakeisti retinolį ir suteikti tokį patį efektą? Dermatologai kol kas neturi tiek duomenų, kad galėtų drąsiai atsakyti į klausimą "taip" arba "ne" ir greičiausiai atsakytų "ne", nes bakučiolis palyginti su retinoliu į rimtesnius tyrimus atėjo tik neseniai, dėl to duomenų, norint palyginti ilgalaikį abiejų ingredientų poveikį, vis dar trūksta. Na, o marketingistai būtinai nepraleidžia progos jums pasakyti, jog tai "natūralesnė, sveikesnė ir kitokia -esnė retinolio atlernatyva", nors tai nėra 100 % įrodyta.Visgi jūs galite pabandyti abu ingredientus ir nuspręsti, kuris jums tinka labiau, o galbūt tinka abiejų miksas, kurį sugalvosite. Svarbu - jeigu naudosite bakučiolį ryte, būtinai užsitepkite SPF po jo. Taip pat svarbi informacija nėščiosioms ir žindančioms - jeigu norite naudoti bakučiolio produktus, pasitarkite su gydytoju. Nors yra šaltinių, teigiančių, jog viskas gerai su bakučiolio naudojimu neščiosioms, tačiau nėra pakankamai saugos informacijos šiai medžiagai dėl jos naujumo rinkoje. Todėl atsargiai žiūrėkite į šį reikalą.

Kas svarbu renkantis bakučiolio produktus? Koncentracija. Paimsite serumą ar aliejų - nesvarbu. Apie 0,5-2 % jau duoda gerus, matomus rezultatus.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.