Skvalano pliusai jūsų odai

 Sveiki!

Šiandien - šiek tiek apie skvalaną (squalane). Visų pirma, išsiaiškinkime, kuo skiriasi skvalenas nuo skvalano.

Chemikas atsakytų - dviem vandeniliais :) Ir būtų teisus - skvalenas (squalene) yra natūraliai mūsų odos gaminamas lipidas, drėkinantis odą, kurio didžiausias gamybos pikas yra apie paauglystės metus, o vėliau su metais gamyba vis mažėja. Taip pat šios medžiagos galima rasti ir ryklių kepenyse, ryžiuose, cukranendrėse, alyvuogėse. Bet skvaleno, kuris yra augaluose arba gyvūnų organuose, negalima naudoti kosmetikai, nes jis yra nesotus - jam trūksta dviejų vandenilių, dėl to jis yra nestabilus ir gali sudaryti nepageidaujamus junginius su kitais kosmetikos ingredientais. Būtent todėl prie jo yra prijungiami du vandeniliai (įvyksta hidrinimas) tam, kad susidarytų skvalanas ir galima būtų jį naudoti kosmetikoje.

Taigi, kam naudingas šis drėkiklis?

1. Aknės paveiktai odai

Skvalano aliejus yra puiki alternatyva, jeigu kiti aliejai drėkinimui netinka dėl savo sunkumo ir riebumo pojūčio. Šis aliejus yra lengvas ir greitai susigeriantis, yra nekomedogeniškas. Puikiai pagerina odos ląstelių būklę, taip pat turi antiuždegiminių savybių, todėl jeigu oda paraudusi ne iš gėdos ir patinusi ne dėl berno išlietų ašarų - check it out!

2. Drėkinimas daro stebuklus ir išlaiko odos jaunystę

Nežinau, man atrodo tiek ir mano, tiek ir kitų tinklaraštininkių profiliai nuolat kartoja, jog drėkinimas is the key norint išlaikyti jauną odos išvaizdą. Skvalanas padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, atsistatyti pažeistai odai, turi detoksikuojantį poveikį ir skatina kolageno gamybą! Manau, su vienu ingredientu tai jau yra pakankamai daug pliusų

3. Naudingas ne tik kūnui/veidui, bet ir plaukams

Taip, skvalano aliejų galima naudoti ir plaukų galams, ir visam plaukų ilgiui. Plaukų galamas skvalanas padės apsisaugoti nuo lūžinėjimo, o plaukams per visą ilgį suteiks blizgesio.
Tiesiog įlašinkite kelis lašus aliejaus į delnus ir įtrinkite į plaukus prieš plaudami galvą. :)

Beje, kas yra labai svarbu, tai jog skvalaną, kaip ir bet kurį kitą aliejų ar drėkiklį, naudoti galima tik ant švarios odos! Kitu atveju turėsite tik blogesnę situaciją. Visada eina pirmiausia odos prausimas/valymas ir tik tada drėkinimas. 

O kokia jūsų patirtis su skvalanu?
Pasidalinkite :)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.