Veido priežiūra / Rasa prausiklis su žaliosios arbatos ekstraktu ir hialurono rūgštimi

Sveiki!

Atėjo laikas naujam sekmadienio įrašui, kuris šįkart bus apie naują prausiklį, kurį mažiau negu prieš savaitę išbandžiau ir noriu pristatyti jums.
Jau anksčiau rašiau apie Natura Estonica kosmetiką riebiai odai ir noriu prisipažinti, kad iš tiesų svarsčiau pirkti visą liniją (prausiklis+tonikas+kremas+kaukė), bet išbandžiusi aprašytus du produktus suabejojau šio sumanymo gerumu. Tiesa, vis dar naudoju minėtąją kosmetiką, nes ji nėra labai bloga, bet investuoti pinigų į ją toliau neketinu ir ieškosiu kažko naujo.
Kuo prausiausi veidą, klausiate? Turėjau Amway įmonės gaminį - ARTISTRY Hydra-V prausiklį, bet, reikia pripažinti, kad 17,5 € už prausiklį mano pajamoms yra per didelė suma, kad ir koks jis neblogas bebūtų (o jį anksčiau dalinausi su mama). Taigi, teko ieškoti alternatyvos. 

Būtent todėl nusprendžiau išbandyti Rasa prausiklį su žaliąja arbata ir hialurono rūgštimi. Neslėpsiu, smalsu buvo pabandyti lietuvišką produktą, be to, pats produktas savo sudėtimi pasirodė vertas dėmesio.



Kaip minėjau, naudoju šį prausiklį jau apie savaitę, du kartus į dieną - ryte ir vakare. Esu anksčiau sakiusi, jog mano oda mišri - turiu riebią T zoną, bet gana sausus skruostus, todėl anksčiau naudodavau tik drėkinamąsias priemones ir visai neseniai perėjau prie labiau riebiai/mišriai odai skirtų. Galiu pasakyti viena - jeigu jūsų oda labai sausa, tuomet šitas prausiklis jums bus tiesiog per stiprus. Aišku, situacija galima gelbėti labai sudrėkinant odą, bet, mano asmenine nuomone, to neturėtų būti. Prausiklis turi švelniai prausti, pašalindamas negyvas ląsteles, nešvarumus ir riebalų perteklių, bet neturi palikti tempiančios, sausos odos pojūčio. Šis prausiklis, jeigu tai ir daro, tai labai minimaliai, nekelia didelio diskomforto, lyg oda degtų. Ir man taip patinka švarios odos pojūtis, kuris po jo lieka! Tai tikrai jaučiasi ir man tai patinka. Prausiklis maloniai kvepia, gerai putoja ir labai švariai prausia odą. Oda tampa švaresnė, gerokai lygesnė, apmažėja spuogų ir riebumo pojūtis. Trumpai tariant - priemonė savo funkciją atlieka, papildomų problemų nesukelia, jaučiuosi komfortiškai ją naudodama.


Aptarkime sudėtį:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate (vidutinio saugumo priemonė putojimui sukelti), Coco-Glucoside (saugi paviršiaus aktyvumo priemonė), Glyceryl Oleate (saugi paviršiaus aktyvumo priemonė ir kondicionierius), Cocamidopropyl Betaine (vidutinio saugumo paviršiaus aktyvumo priemonė), Sodium Chloride (elementari druska, gali sausinti plaukus bei odą, bet iš esmės saugi priemonė, kuri mažina klampumą), Sodium Hyaluronate (hialurono rūgštis), Glycerin (saugus drėkiklis), Camellia Sinensis (Green Tea) Extract (saugus antioksidantas), Lauryl Glucoside (saugi PAM (paviršiaus aktyvumo medžiaga) ), Stearyl Citrate (saugus minkštiklis, kuris kondicionuoja odą ir plaukus), PEG/PPG-120/10-trimethylpropane Trioleate (saugus drėkiklis ir rišiklis), Laureth-2 (vidutinio saugumo PAM), Diazolidinyl Urea (konservantas, žymiu oranžine spalva tik dėl to, kad gali būti toksiškas dideliais kiekiais, kas naudojant šį produktą praktiškai nerealu, kadangi ingredientas randasi pačioje sudėties pabaigoje ir tai reiškia, jog jo sudėtyje nedaug), Sodium Benzoate (saugus konservantas), Potassium Sorbate (saugus konservantas), Parfum, Citric Acid, CI 42090 (nepavojingas dažiklis)

Sudėtis man labai patiko, ja apsidžiaugiau jau parduotuvėje prieš pirkdama šį prausiklį. Aiškiu, nelabai gerai, kad antroje vietoje po vandens eina SLS, tačiau tai nesijaučia naudojant produktą, bent jau man asmeniškai. 

Kaina: pirkau per RIMI grožio dienas, todėl su nuolaida mokėjau 2,71 € už 150 ml. Įprasta kaina - 4,59 €.

Ar pirkčiau dar kartą? Manau, tikrai taip, nes kainos ir kokybės santykis puikiausiai sutampa ir produktas vertas dėmesio, be to, turi neblogą sudėtį, kuriame nėra super kenksmingų ingredientų, vertų raudonos spalvos žymėjimo.

Įvertinimas: 9/10 
Minusai: netinka labai sausai odai, nors gamintojas teigia, jog tinka. Bet man tai diskomforto nekelia, užtat gali kelti jums :)

Gero likusio sekmadienio!
Mane galite sekti Instagrame @mint_coffeee. Pasekę visada sužinosite pirmieji apie naujus blog'o įrašus ir galėsite juos patogiai skaityti!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.