Plaukų priežiūra / Aussie Hydrate kondicionierius

Sveiki!

Šiandien šnekėsime apie plaukų priežiūrą. Plaukams skiriu ypatingą dėmesį ir esu visada pasiruošusi išbandyti naujas kaukes, drėkinamąsias priemones, nes turiu sausų plaukų problemą. Esu jų išbandžiusi nemažai, ir nors negalėčiau teigti, kad visada renkuosi tik brangiausias ir galimai geriausias priemones, tačiau renkuosi pagal statistinio žmogaus - koks ir esu šiuo metu - kišenę ir stengiuosi orientuotis į sudėtį ir/arba nedidelę kainą. Brangesnes prekes stengiuosi susipirkti per nuolaidų dienas ir tokiu būdu galiu išbandyti daugiau ir sulyginti nemažai prekių tarpusavyje. Beje, šiandien apžvelgiamas produktas yra geras įrodymas, jog nebūtinai vidutinės ar aukštesnės kainos prekės yra itin kokybiškos.

 Apie Aussie priemones žinau jau senokai, bet vis pamiršdavau nusipirkti pabandyti ką nors daugiau, negu aliejuką plaukams. Aliejuku esu patenkinta ir net labai. Jis labai maloniai kvepia, drėkina plaukus, leidžia sausus plaukus sutvarkyti lengviau. Tikėjausi pirkdama Aussie drėkinamąjį kondicionierių ir šampūną (apie jį - vėliau) gauti panašų drėkinamąjį poveikį.



Šio kondicionieriaus kvapas yra nuostabus, tikrai. Bet tik kvapas. Deja, jokių drėkinamųjų savybių nepastebėjau. Galbūt mano klaida yra tame, jog nenaudojau kartu šampūno, kurį nusipirkau taip pat iš Aussie (nes turėjau dar iš anksčiau nepabaigtą šampūną), bet dėl šios klaidos galėsiu įsitikinti jau greitai - čia dėl jos toks efekto nebuvimas ar ne. Negaliu pasakyti, kad plaukai suprastėjo, bet kad nepagerėjo jų būklė tai yra faktas. Labai gaila ir iš dalies keista, kaip tos pačios linijos produktai gali turėti visiškai skirtingą poveikį.

Pats kondicionierius yra skystas, o ne tirštas, o bent jau kiek teko naudoti drėkinančių kondicionierių, jie būna truputį daugiau panašūs į kaukes, tirštesni ir efektyvesnis. Skystas produktas greičiausiai turi ir mažesnę koncentraciją ir tepant ant drėgnų plaukų dar prasiskiedžia. Tiesa, su tirštumu gamintojai irgi nepersistengia, nes tirštumas kartais gali sąlygoti plauko pasunkinimą, kas taip pat nėra teigiamas bruožas plaukų priežiūros priemonei.

Apžvelkime sudėtį, galbūt čia rasime atsakymą, dėl to taip vyksta:

Sudėtis: Aqua, Cetyl Alcohol (saugus minkštiklis, emulsiklis, klampumo reguliavimo medžiaga, tirštiklis), Stearamidopropyl Dimethylamine (saugus emulsiklis, paviršiaus aktyvumo medžiaga, minkštiklis), Stearyl Alcohol (saugus minkštiklis, tirštiklis, atkuria lipidinį odos sluoksnį, emulsiklis), Quaternium-18 (vidutinio saugumo paviršiaus aktyvumo medžiaga, kondicionierius, antistatinė medžiaga)Benzyl Alcohol (pavojingas, nes naudojant ilgą laiką gali ardyti kolageną, sukelti kontaktinį dermatitą, veikia kaip tirpiklis, tirštiklis, konservantas), Hydroxypropyl Guar (saugus emulsijos stabilizatorius, rišiklis, plėvelės formuotojas, klampumo reguliavimo medžiaga), Cetearyl Alcohol (saugus minkštiklis, emulsiklis, klampumo reguliavimo medžiaga), Parfum (vidutinio saugumo kvepalai), Bis-Aminopropyl Dimethicone (saugi silikono pagrindo medžiaga, kondicionierius, formuoja plėvelę), Dimethicone (saugus silikonas, odos kondicionierius, minkštiklis), Glyceryl Stearate (saugus minkštiklis, emulsiklis), Polysorbate 60 (vidutinio saugumo tirpiklis, emulsiklis, kvepalų ingredientas), Citric Acid (saugus reguliuoja pH, kvapų sugėriklis), EDTA (saugus pH reguliatorius, erzina akis), Limonene (vidutinio saugumo tirpiklis, kvapas), Oleyl Alcohol (saugus emulsiklis, klampumo reguliavimo medžiaga, kvepalų ingredientas, minkštiklis), Magnesium Nitrate (saugus kondicionierius), Aloe Barbadensis Leaf Juice (saugus drėkiklis, ramina, gaivina, kvepalų ingredientas)Macadamia Ternifolia Seed Oil (saugus minkštiklis, kondicionierius, drėkiklis, balzamas), CI 19140 (saugus dažiklis), Methylchloroisothiazolinone (pavojingas konservantas), Magnesium Chloride (saugi klampumo reguliavimo medžiaga), Methylisothiazolinone (pavojingas konservantas), CI17200 (saugus dažiklis)

Pakankamai nemažai plėvelės formuotojų ir drėkiklių, bet lygiai kaip ir plėvelės sudarymas gali apsaugoti nuo poveikių, kurie drėgmę ištraukia ("užrakinti" drėgmę plaukuose), taip pat ir daug plėvelę sudarančių medžiagų gali sąlygoti sunkesnį drėgmės patekimą į plauką, be to, plėveles svarbu po to nuplauti gerai valančiu šampūnu ir plauti per visą ilgį plauką, ko nerekomenduoja daryti kai kurie plaukų specialistai (galite apsilankyti Margaritos Jakučinskaitės Instagram paskyroje ir įsitikinsite, jog ši specialistė rekomenduoja plauti plaukus šampūnu tik šaknis, o ne visą ilgį). Jeigu to nėra - turėsime palaipsniui trupantį plauką. Be to, šampūnas turi stiprų (man malonų, kai kam galbūt nelabai) kvapą ne šiaip sau - atkreipkite dėmesį, jog kvepalai įdėti praktiškai sudėties viduryje. Ką tai reiškia? Tai reiškia, jog kvepalų šiame šampūne yra daug. Kvepalai gali sąlygoti galvos odos, o ir pačių plaukų sausėjimą. Todėl drėkinantis kondicionierius gali būti ne toks jau ir drėkinantis.

Šios priemonės daugiau nekartočiau ir nerekomenduoju sausus plaukus turinčioms merginoms. Iš jo pagalbos daug negausite.

Kiana: 7,49 €/200 ml
Vertinimas: 2/10
Pliusai: kvapas, plaukų nesausina.
Minusai: nedrėkina, skystas.

Iki kitų apžvalgų!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.