Sveikata / Vitrum Superstress Plus vitaminų kompleksas

Sveiki!

Turbūt kai kurie atsimenate klausimą mano Instagram iškeltą klausimą - ar domintų vitaminų apžvalgos? Rezultatas - vienbalsis "TAIP", todėl šiandien rašau pirmąją. Tikiuosi, Jums patiks.

Kaip ir minėjau ten, paminėsiu ir čia - nesu specialistė, nesu netgi medicinos mokslų studentė. Tiesiog skaitau daug informacijos, susijusios su farmacija/sveikata/chemija (tuoj baigsiu chemijos studijas, todėl natūralu), šią informaciją taikau praktikoje, kartas nuo karto paeksperimentuoju ir stebiu, kas iš to gero išeis. Patirtimi dalinuosi su Jumis. Kaip ir bet kurio kito žmogaus, mano nuomonė nėra universali, nėra svarbiausias rodiklis, todėl Jūs neprivalote vadovautis tik ja. Visų organizmas yra skirtingas ir tai, kas tinka vienam, gali netikti kitam. Jeigu su šia vieta viskas aišku - judame prie reikalo!

Šiaip, aš esu skeptiškai nusiteikusi, kalbant apie vitaminus, kurių forma yra tabletės arba kapsulės. Tiesiog esu bandžiusi prekinio ženklo Biofarmacija produkciją, kurios pasirinkimą lėmė tai, jog praktiškai visa sudėtis yra sudaryta iš organinių reikalingų mikroelementų druskų, su kuriomis organizmas "draugauja" ir įsisavina daug geriau. Na, o dėl to, kad druskos yra organinės, jos yra miltelių formoje tam, kad jas galima būtų ištirpinti. Galbūt todėl, išbandžiusi tikrai gerą produktą (apie Biofarmacija liniją papasakosiu gerokai plačiau, tik vėliau), pradėjau stereotipiškai prastai žiūrėti į kitos formos ar firmos produkciją. Supratau, kad klydau.

Taip pat, jeigu sekate mane Instagrame, Jums nėra paslaptis, jog kartas nuo karto apsilankau Kaliningrado srityje. Čia atvažiuojame pasižmonėti, apsipirkti ir nuveikti daug kitų dalykų. Neaplenkiame ir vaistinių. Ir štai, vienas mano artimas žmogus nusipirko šiuos Takeda firmos vitaminus pabandyti. Tiesiog, buvo kiek įtemptas laikotarpis, kodėl nepabandžius. Po gero mėnesio vartojimo sulaukiau atsiliepimų, jog žinai, gal gyvenimas tapo daug ramesnis, emocijos mažiau audringesnės. Ir tai tikrai nebuvo štilis gyvenime - žmogus kalbėjo apie savo savijautą. 



Galvoju - hm. Įdomiai. Tuolab, jog praėjo tik mėnesis iš dviejų mėnesių kurso. Pasiėmiau paskaityti sudėtį. Atrodo, nieko lyg ir ypatingo, na taip, sudėti vitaminai E (DL-alfa-tokoferolio acetatas), pirmu numeriu eina askorbo rūgštis (vitaminas C), vitaminas B1 (tiamino hidrochloridas), vitaminas B2 (riboflavinas), vitaminas B6 (piridoksino hidrochloridas), vitaminas B12 (cianokobalaminas), vitaminas PP (niacinamidas), vitaminas B5 (kalcio-D-pantotenatas), folio rūgštis, biotinas (D-biotinas), geležis (geležies fumaratas) . Skaičiau, skaičiau ir galvoju - kur čia ta veikimo paslaptis?
Ir paskui man prišilo , jog esmė tai ta pati - visur organiniai junginiai. Tuolab, dar ir medžiagų pernešėjas yra kristalinė celiuliozė. Tai formulė kaip ir yra organinė, reiškia, organizmas ją greičiau pasiims, negu neorganinę, ir nors visų komponenetų dozės vienoje tabletėje (1 tabletė yra dienos norma) yra daug didesnės, negu rekomenduojamos (išskyrus biotiną), tikėtina, jog organinė formulė sumažina tikimybę susidaryti inkstų ar tulžies akmenims, jeigu ko nors bus perteklius. Atrodytų, kaip ir viskas tvarkoje. 



Bet negaliu teigti, gerai ar blogai, pati to neišbandžius. Tą ir padariau. Baigiau gerti vitaminus tik praeitą savaitę. Tikrai galiu 100 % patikinti, jog jie veikia. Tik poveikį aš pajutau dar anksčiau - po dviejų savaičių. Kitas, man rekomendavęs žmogus juokėsi - na negali būti. O aš ėmiau mažiau viską imti į galvą, daugiau visko suspėti, būti laimingesnė, niūniuoti daineles sau gamindama ar mokydamasi, vis labiau atsirasdavo noras pašokti ar šiaip kuo nors pasidžiaugti, žodžiu, atsirado gera nuotaika ir atsipalaidavimas, nors gyvenimo tempas ir yra beprotiškas iki šiol. Dėl odos (B grupė paprastai čia turi teigiamą poveikį) - negaliu pasakyti, kad situacija labai labai pagerėjo, nes vienu metu naudojau ir naujus kremus su hialurono rūgštimi, ir dažnokai dėdavau kaukes, todėl jeigu odos būklė ir pagerėjo, tikrai sunku nuspėti, nuo ko konkrečiai - ar nuo vitaminų, ar nuo kremų, ar nuo kaukių. Dėl miego režimo ar kokybės - manau, jog pagerėjo. Galiu trumpiau miegoti, bet išsimiegu daug geriau.

Staigaus pablogėjimo metus gerti vitaminus (tiksliau, pabaigus 2 mėnesių kursą) nejaučiu.

Ar patys vitaminai verti pirkimo dar kartą? 100 %. Planuoju kartoti kursą apie rudenį. Kaina yra apie 15 eurų už pakuotę (pakuočių reikia dviejų dviems mėnesiams). Bent jau Kaliningrade - rasti sudėtinga, nes maždaug 1000-1100 rublių jų pinigais yra labai jau brangu, todėl šie vitamina iten nėra populiarūs. Pas mus už geros kokybės vitaminus, jeigu tokių būna, moka 2-3 kartus daugiau. Tai mano nuomone - kaina nėra didelė. Tuolab, jeigu yra poveikis, tai taip išeina, jog šiems vitaminams investuoji 0,5 € per dieną savo sveikatai. Ar tai daug? Į klausimą atskayti galite tik Jūs :)

Kur gauti? Kaliningradas, Rusija, galbūt Ukraina, eBay randu tik kitokios rūšies. Kai karantinai baigsis, galite bandyti prie progos paieškoti ten. Kaina, žinoma, perkant kitur arba internete gali būti gerokai aukštesnė, negu perkant tiesiogiai vaistinėje.

Tikiuosi, buvo bent kiek naudinga. Būkite sveiki!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.