Margarita Dezodoruojantis pėdų kremas su arbatmedžio aliejumi / Pėdų priežiūra

 Sveiki!

Nemeluosiu - tada, kai man kūno priežiūra rūpėjo mažiau, galvojau, jog rankas ir kūną galima teptis vienu kremu. Galbūt ir galima, tačiau palaipsniui mano rutinoje atsidaro rankų kremas, kuris su manimi keliauja visur - į darbą, į svečius, į keliones - bet kur. Viskas dėl paprastos priežasties - plaunu rankas bet kada pakeitusi aplinką (ne tik koronos laikais, o visą gyvenimą): grįžusi namo iš lauko, prieš ir po tualeto, po laboratorijos (kai dar mokiausi, niekada neimdavau maisto į rankas po laboratorinių darbų), prieš valgydama viešoje vietoje, žodžiu - tikrai dažnai. Rankos sausėjo, todėl teko jas drėkinti atskirai.

Lygiai taip rutinoje atsirado ir pėdų kremas. Turiu problemą su pėdų prakaitavimu ir vis svarsčiau, kaip ją spręsti. Skaičiau, jog pėdas reikia drėkinti ir tada jos prakaituos mažiau, kas iš principo yra logiška - juk jeigu oda yra, ji bando save sudrėkinti, prakaitu ar riebalu. Na ir parduotuvėje pildant kosmetikos priemonių atsargas akis užkliuvo už šio kremo pėdoms. Stoviu, galvoju: "moterie, negi tau reikia dar vieno atskiro kremuko?" . Bet rankos jau nebeklausė galvos ir dėjo kremą į krepšelį...

Galiu pasakyti tiek: man patinka gaivus šio kremo kvapas ir kojų odą kremas minkština, daro švelnia, ir svarbiausia, jog tikrai šalina prakaitavimo problemą naudojant reguliariai (ryte ir vakare). Minusas gal tik tas, kad keletą minučių reikia luktelti, kol kremas įsigers į odą. Vakare tai problemų nesudaro, tačiau gali sudaryti ryte. Kita vertus, jeigu padarai tai dar gulint lovoje - viskas okey ir problemos nėra. Nors geriasi kiek ilgiau, riebumo ant odos nepalieka jokio.

Tiesa, sudėtyje yra triklozanas. Jo dalis nedidelė, tačiau manau, jog jis ir yra vienas iš tų ingredientų, kurie ir padeda išvengti prakaito. Žinoma, arbatmedžio aliejus taip pat veikia antibakteriškai ir padeda dezodoruoti odą.

Sudėtis: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride (saugus tirpiklis, emulsiklis, minkštiklis, atstato pažeistą odos lipidinį barjerą, turi prieuždegiminį poveikį), Glyceryl Stearate SE (saugus minkštiklis, emulsiklis), Glycerin (saugus tirpiklis, drėkiklis), Stearic Acid (saugus minkštiklis, emulsiklis, atkuria lipidinį sluoksnį), Dimethicone (saugus silikonas, odos kondicionierius, minkštiklis), Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil (Limonene) (saugus kvapiklis, ramina odą), Triclosan (pavojingas konservantas, antibakterinė medžiaga, gali alergizuoti, dirginti odą, gali išbalansuoti endokrininę sistemą), Phenoxyethanol (pavojingas konservantas, kuris gali būti toksiškas ir netinka naudoti aplink burną), Ethylhexylglycerin (saugus konservantas, minkštiklis), Carbomer (saugus emulsiklis, gelifikantas, klampumo reguliavimo medžiaga), Xanthan Gum (saugus klampumo reguliavimo medžiaga, PAM, tirštiklis, emulsiklis), Sodium Hydroxide (vidutinio saugumo pH reguliatorius, denatūratas, galimai toksiškas), Disodium EDTA (saugus konservantas).

Turiu pastebėjimą: per visą naudojimo laiką teko naudoti pėdoms ne tik šį, bet ir įprastai kūnui naudojamą kremą. Skirtumo nepastebėjau - prakaitavimas nepadidėjo, pėdos jautėsi taip pat gerai. Tai realiai, jaučiu pasimetimą - ar tikrai to kremo pėdoms reikia specialaus, ar galima naudoti ir patį paprasčiausią? Aišku, toks pakeitimas tevyko tris dienas, na betper tokį laiką skirtumas turėjo pasijausti, o jo nebuvo.

Vertinimas: 9/10 . Priekaištai būtų įsigėrimo greičiui. 

Kaina: 1,49 Eur / 75 ml. 

Ar rekomenduočiau/pirkčiau vėl? TAIP.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.