Margarita Baltic Sea jūros aromato dušo želė / Kūno priežiūra

Sveiki!

Šiandienos apžvalgai pasirinkau galbūt ne tokį fancy, tačiau nuo to ne ką mažiau svarbų produktą - dušo želė. Dėmesio centre - Margarita Baltic Sea jūros aromato dušo želė. Kaip tik pats tas po valstybinės šventės tokius produktus aprašinėti :)


Žodžiu, nusipirkau tiesiog todėl, kad jau esu bandžiusi Margarita produktų linijos dušo želė, o tuo metu norėjosi gaivumo pojūčio po dušo, todėl pagalvojau, jog ši jūros aromato dušo želė išpildys savo funkcijas visu 100 % ir nenuvils. Oh boy, kaip aš klydau...

Visų pirma - drebučių konsistencija. Tai yra, tu apverti buteliuką užsipilti dušo želė ant kempinės, ir iš jo išdrimba drebučiai, kurie nei normaliai putoja, nei turi kokį nors kvapą (na, turi, bet jis nėra itin išraiškingas ir jaučiamas, ir tai ne jūros, o tiesiog muilo kvapas), todėl stovi vonioje ir svarstai - kam aš tai pirkau?.. Užsidrebini dar šiek tiek dušo želė ir prausiesi. Naudoji produktą dideliais kiekiais, nes kitaip pasiekti bent kokio nors putojimo sudėtinga, o ir kontroliuoti drebučius ne taip paprasta (ir neužlašinti per daug). 

Odos ši priemonė nesausina. Tai nors tiek to pliuso. Blizgučiai esantys priemonėje kažkur stebuklingai pradingsta - nesimato šiukšlyčių nei ant kūno, nei ant kempinės, nei vonioje, tai sakyčiau, jog savotiškas pliusas, nes kai kurios blizgios priemonės lieka ant odos ir tas iš tiesų labai erzina.

Ką galiu pasakyti apie sudėtį, tai jūros kvapo prekėje dumblių apstu. Tačiau nežinau, kame problema, jog tie dumbliai odai nei drėkinimo, nei šviesinimo, nei antioksidacinio poveikio nesuteikė. Galbūt problema formuluotėje? Sunku pasakyti.

Sudėtis: Aqua, Glycerin (saugus tirpiklis, drėkiklis), Coco-Glucoside (saugus putokšlis, paviršiaus aktyvumo medžiaga, nuriebalintojas), Cocamidopropyl Betaine (vidutinio saugumo paviršiaus aktyvumo medžiaga, tirštiklis, emulsiklis), Hydroxypropyl Oxidized Starch PG-Trimonium Chloride (saugus drėkiklis, odos ir plaukų kondicionierius, plėvelės formuotojas), Starch Hydroxypropyltrimonium Chloride (saugus emulsijos stabilizatorius, odos ir plaukų kondicionierius, antistatikas), Sodium Lactate (saugus drėkiklis), Sodium Chloride (saugi klampumo reguliavimo medžiaga, gali sausinti odą ir plaukus), Urea (saugus drėkiklis, pasižymintis priešuždegiminiu poveikiu, ramina, apsaugo, drėkina odą), Lactic Acid (saugus pH reguliatorius, odos šviesintojas, turi sutraukiamąjį poveikį, bet gali erzinti odą), Levulinic Acid (saugus odos kondicionierius, kvapiklis), P-Anisic Acid (saugus kvepalų ingredientas), Propylene Glycol (vidutinio saugumo klampumo reguliatorius, tiršiklis, drėkiklis), Maris Sal (Sea Salt) (saugus švetiklis, kondicionierius, emulsiklis, sausina plaukus, sugeria kvapus), Fucus Vesiculosus (Seaweed) Extract (saugus minkštiklis, odos kondicionierius, ramina odą, padengia ją plėvele), Laminaria Digitata (Seaweed) Extract (saugus antioksidantas, odos kondicionierius, drėkiklis, emulsiklis, tirštiklis), Laminaria Hyperborea (Seaweed) Extract (saugus antioksidantas, odos kondicionierius, drėkiklis, emulsiklis, tirštiklis), Diazolidinyl Urea (vidutinio saugumo konservantas), Sodium Benzoate (saugus konservantas), Potassium Sorbate (saugus konservantas), Carrageenan/Chondrus Crispus Powder (saugus kvapų sugėriklis, odos kondicionierius, kvepalų ingredientas, išgaunamas iš raudonųjų dumblių), Agar (saugus rišiklis, kvapų maskuoklis, klampumo reguliavimo medžiaga), Phenoxyethanol (pavojingas konservantas, kuris gali būti toksiškas ir netinka naudoti aplink burną), Benzoic Acid (vidutinio saugumo pH reguliatorius, konservantas)Potassium Chloride (saugus klampumą reguliuojantis ingredientas), Dehydroacetic Acid (saugus konservantas), Xanthan Gum (saugi klampumo reguliavimo medžiaga, PAM, tirštiklis, emulsiklis), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (saugus emulsijos stabilizatorius, klampumo reguliavimo medžiaga, suformuoja plėvelę), Sodium Cocoyl Glutamate (saugus valiklis, PAM), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (vidutinio saugumo emulsiklis, tirpiklis, kvepalų sudedamoji dalis)Parfum (Benzyl Salicylate (pavojingas UV spindulių absorbentas, įeina į kvepalų sudėtį)) (vidutinio saugumo kvepalai), Sodium Hydroxide (vidutinio saugumo pH reguliatorius, denatūratas, galimai toksiškas), CI 77891 (Titanium Dioxide) (saugus UV absorbentas, kosmetinis dažiklis, drumstiklis), CI 77091 (Mica) (saugus natūralus kosmetinis dažiklis), CI 42090 (vidutinio saugumo mėlynas kosmetinis dažiklis, išgaunamas iš naftos, naudojamas plaukų dažuose ir maiste)

Vertinimas: 4/10. Funkciją atlieka, bet konsistencija nepatogi ir produkto užtenka neilgam.

Kaina: 3,49 Eur už 400 ml @Barbora.lt

Ar pirkčiau dar kartą? Tikrai ne. Margarita turi skystų dušo želė daug geresnių ir geriau su oda besielgiančių.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.