Margarita plaukų šampūnas su dilgėlių ekstraktu / Apžvalga / Plaukų priežiūra

Sveiki!

Man dilgėlės nuo vaikystės asocijuojasi su kone trauklapio savybių turinčiu augalu: arbata gerai, nuoviras gerai, plaukams - irgi gerai. Tik prisilietus gal ne taip smagu. Gerai pamenu, kaip mama plaudavo man galvą su dilgėlių šampūnu, nes plaukai nuo jo blizgėjo, o ir kvapas labai patiko. Paskui, užaugusi, pradėjau kosmetikos eksperimentų kelionę ir pamiršau tokius paprastus šampūnus. Bet neseniai beieškant šampūno kartą per savaitę atliekamam valomajam plovimui, lentynose akys užkliuvo už šio, ir, neslėpsiu, suveikė vaikystės sentimentai bei pasitikėjimas lietuviška kosmetika. Nors Margarita ir yra pigesnis Biok laboratorija prekės ženklas.

Man patiko gelinė šampūno konsistencija, kvapas bei švaros pojūtis po plovimo be jokio niežėjimo ar odos tempimo. Manau, turėtų tikti normaliai ir riebiai galvos odai. Pakankamai koncentruotas ir naudojimui užtenka ilgam. Jeigu kalbėti apie patį plauką, nepastebėjau, kad labai jį sausintų. Galbūt tai nėra pasirinkimas toms, kurios mėgsta aliejais praturtintas priemones, kurios ypatingai puoselėja plaukus, tačiau kaip plaunamasis šampūnas ar šampūnas vyrukui, kuris nėra toks priekabus galvos priežiūros klausimais - tai labai geras variantas. Taip pat, mano nuomone, jį galima naudoti visai šeimai.

Sudėtis: Aqua, Sodium Laureth Sulfate (vidutinio saugumo antibakterinis, odą sutraukiantis ingredientas, tirpiklis, klampumo reguliatorius, gali dirginti odą ir plaukus, sausinti ir pakenkti odos ląstelėms), Lauryl Glucoside (saugus valiklis, paviršiaus aktyvumo medžiaga), Sodium Chloride (saugi klampumo reguliavimo medžiaga, gali sausinti odą ir plaukus), Coco-Glucoside (saugus putokšlis, paviršiaus aktyvumo medžiaga, nuriebalintojas), Glyceryl Oleate (saugus minkštiklis, PAM, odą kondicionuojantis ingredientas), Urtica Dioica (Nettle) Extract (saugus didžiųjų dilgėlių ekstraktas, turi prieuždegiminį, sutraukiantį efektą, gali padėti nuo plaukų slinkimo arba veikti kaip tonikas), Propylene Glycol (vidutinio saugumo klampumo reguliatorius, tiršiklis, drėkiklis), Starch Hydroxypropyltrimonium Chloride (saugus emulsijos stabilizatorius, odos ir plaukų kondicionierius, antistatikas), Urea (saugus drėkiklis, pasižymintis priešuždegiminiu poveikiu, ramina, apsaugo, drėkina odą), Sodium Lactate (saugus drėkiklis), Lactic Acid (saugus pH reguliatorius, odos šviesintojas, turi sutraukiamąjį poveikį, bet gali erzinti odą), Benzoic Acid (vidutinio saugumo pH reguliatorius, konservantas), Polyquaternium-10 (saugus plėvelės formuotojas, fiksuoja plaukus, antistatikas), Cocamidopropyl Betaine (vidutinio saugumo paviršiaus aktyvumo medžiaga, tirštiklis, emulsiklis), Parfum (Limonene (vidutinio saugumo tirpiklis, kvapas)) (vidutinio saugumo kvepalai), Sodium Benzoate (saugus konservantas), Potassium Sorbate (saugus konservantas), Disodium EDTA (saugus konservantas), Citric Acid (saugus reguliuoja pH, kvapų sugėriklis), CI 19140 (vidutinio saugumo geltonas kosmetinis dažiklis), CI 42090 (vidutinio saugumo mėlynas kosmetinis dažiklis, išgaunamas iš naftos, naudojamas plaukų dažuose ir maiste), CI 16255 (vidutinio saugumo raudonas kosmetinis dažiklis, galimai toksiškas).

Vertinimas: 10/10 , kaip už 1,99 Eur kainą už 250 ml, manau, pats tas. Stebuklų nėra ko tikėtis. Rekomendacijų ir ovacijų - irgi. Tačiau savo funkciją šampūnas atlieka puikiai.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.