PHARMACERIS H atstatomasis šampūnas NUTRIMELIN / Plaukų priežiūra

Sveiki!

Šiandien apžvalgoje - Pharmeceris šampūnas, mano asmeniškai bandytas pirmas produktas iš šio gamintojo. Su šia apžvalga jaučiuosi kaip žengianti į tam tikrą šventovę, nes man atrodo, jog skyrium nuo kitų produktų, kuriuos aprašau savo tinklaraštyje, šis yra kiek aukštelėsnės klasės ir toks labiau prie medicininių. Gal tas faktas, kad Pharmaceris pagrinde parduodamas tik vaistinėse, turi įtakos :) 


Šį šampūną gamintojas rekomenduoja sausiems, lūžinėjantiems, dažytiems, šviestintiems ir pan. plaukams. Na mano amžinai besipučiantys plaukai kaip tik tokie :) Todėl pasirinkau pabandyti būtent šį šampūną.

Į ką noriu atkreipti dėmesį: šampūnas pakankamai koncentruotas ir tokios, sakyčiau, vidutinės, nei per skystos, nei per tirštos konsistencijos. Dėl to man patiko. Toliau - jausmas po plovimo. Kadangi pagrinde šampūnu plaunu tik plaukų šaknis, tai pojūtis prie šaknų pasakiškas - plaukai švelnučiai, blizga, o galvos oda nesierzina, neniežti, žodžiu, viskas labai patiko. Yra švelnus medaus kvapas, tačiau jis visiškai neerzina. Pakuotė labai patogi ir leidžia produktą išnaudoti iki iki.

Pagal pojūtį ir poveikį prie šaknų sprendžiu, jog sukombinavus kartu ir šampūną, ir kondicionierių, turėtų būti labai geras poveikis. Šįkart naudojau kitos firmos kondicionierių šalia, todėl labai sunku vertinti, kaip ten veikia visa linija, o kadangi šampūną naudoju tik ant plaukų šaknų, tai galiu spręsti tik apie šaknis. Visgi, efektas ant šaknų sudomino ir suintrigavo esant progai išbandyti ir vėl visą, pilną seriją.

Pažvelkime į sudėtį:

Sudėtis: Aqua, Sodium Myreth Sulfate (saugus emulsiklis, valiklis, putų formuotojas), Cocamidopropyl Betaine (vidutinio saugumo paviršiaus aktyvumo medžiaga, tirštiklis, emulsiklis), Glycerin (saugus tirpiklis, drėkiklis), Methyl Gluceth-20 (saugus tirpiklis, paviršiaus aktyvumo medžiaga), Acrylates Copolymer (saugus plėvelės formuotojas, drėkiklis), Parfum (vidutinio saugumo kvepalai), Panthenol (saugus drėkiklis, turi gydomųjų savybių), Coco-Glucoside (saugus putokšlis, paviršiaus aktyvumo medžiaga, nuriebalintojas), Dicaprylyl Ether (saugus tirpiklis, minkštiklis, kondicionierius), Glycol Distearate (saugus klampumo reguliavimo medžiaga, emulsiklis, minkštiklis), Hydroxyacetophenone (saugus antioksidantas), Polyquaternium-10 (saugus plėvelės formuotojas, fiksuoja plaukus, antistatikas), Lauryl Alc ohol (saugus minkštiklis, riebusis alkoholis, emulsiklis), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (saugus tirštiklis, minkštiklis, plėvelės ant odos formuotojas), Sodium Carbonate (saugus pH reguliatorius), Mel (Honey Extract) (vidutinio saugumo medus, veikia kaip drėkiklis, minkštiklis, pasižymi antibakterinėmis savybėmis), Ethylhexylglycerin (saugus konservantas, minkštiklis), Glyceryl Oleate (saugus minkštiklis, PAM, odą kondicionuojantis ingredientas), Glyceryl Stearate (saugus minkštiklis, emulsiklis), Laureth-2 (vidutinio saugumo valiklis, paviršiaus aktyvumo medžiaga, emulsiklis), PEG/PPG-120/10 Trimethylolpropane Trioleate (saugus emulsiklis, rišiklis, drėkiklis, minkštiklis), Disodium EDTA (saugus konservantas), Citric Acid (saugus, reguliuoja pH, kvapų sugėriklis), Phenoxyethanol (pavojingas konservantas, kuris gali būti toksiškas ir netinka naudoti aplink burną), Benzoic Acid (vidutinio saugumo pH reguliatorius, konservantas), Dehydroacetic Acid (saugus konservantas), CI 19140 (vidutinio saugumo geltonas kosmetinis dažiklis, galimai toksiškas), CI 16035 (saugus raudonas kosmetinis dažiklis).

Sudėtyje matyti ne tik valikliai, kaip ir priklauso šampūnui, bet ir drėkikliai, minkštikliai, plėvelės formuotojai, be to, reikia pastebėti, yra ne vienas ingredientas, reguliuojantis pH. Aišku, tai svarbu ir formuluotės stabilumui, tačiau taip pat tai labai svarbu ir odai. Parūgštinantys ingredientai (pavyzdžiui, citrinų rūgštis) neleidžia odai pernelyg nusišarminti ir dėl to išsausėti.

Aš Pharmaceris dalykus perku eurovaistine.lt internetinėje parduotuvėje, ten neretai pasitaiko akcijos, pavyzdžiui, ir dabar yra akcija ir kaina viso labo 7,34 Eur už 250 ml pakuotę, kurios užtenka ilgam, man plaunant galvą kas 3 dienas užteko berods 3 mėnesiams. Įprasta kaina: 10,49 Eur. 

Vertinimas: 9/10

Ar kartosiu/rekomenduosiu? Kartosiu tikriausiai su suderintu kondicionieriumi. Manau, galima rekomenduoti.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.