Kilig Double Nourishing Face Cream / Veido priežiūra

Sveiki!

Šiandien vėl aptariame kosmetiką. Šio įrašo žvaigždė - Kilig veido kremas, skirtas odos maitinimui. Dvigubam odos maitinimui. Bent jau taip deklaruoja Kilig :) Klausimas: ar iš tiesų taip yra?


Ant pakuotės gamintojai rašo ne tik apie dvigubą drėkinimą, bet ir apie tai, jog 93 % procentai sudėties yra natūralūs ingredientai ir jog sudėtyje yra argano ir migdolų aliejaus. Tai šioje vietoje alergiškus žmones norėčiau įspėti ir priminti turbūt jau seniai žinomą tiesą - įsitikinkite, ar nesate alergiški migdolams! Tik tokiu atveju bandykite šį kremą. Tiesa, atsižvelgiant į sudėtį - sakyčiau, vardinti ingredientus reikėjo atvirkščiai, nes pagal INCI - daugiau sudėtyje yra migdolų, o ne argano aliejaus. Bet galbūt toks marketinginis užmanymas. Kaip ir frazė: "Diets are not for skin!" šiuo laisvumo, tikrojo priėmimo kulto laiku - labai tinka ir patraukia dėmesį. Stilinga ir neperkrauta pakuotė - taip pat. Apskritai dabar pastebiu tendenciją ant pakuotės nedėti daug informacijos, o tik tiek, kiek reikalauja reglamentai. Ir tai yra gerai - mes, apžvalgininkai padedame vartotojui susigaudyti klaidžiame kosmetikos pasaulyje, o pakuočių dažnas ir neskaito, ar ne taip? :) 

Kalbant apie produktą: sužavėjo maitinamojo kremo lengvumas. Žinoma, geriasi ne taip gerai, kaip, pavyzdžiui, mano naudots Kilig drėkinamasis kremas, apie kurį būrkštelsiu vėliau :) , tačiau kaip maitinamajam kremui įsigėrimas pakankamai neblogas. Nors didelę dalį sudėties sudaro aliejai, didelio odos riebinimo kalbant apie T zoną aš nepastebėjau. Kaip matote pagal dozatorių, jis panašus į sviestą nėra, ir tas iš dalies džiugina (bent jau vasarą nakčiai teptis sviestinės konsistencijos kremą tikrai nėra didelio entuziazmo). Dar patiko visiškai lengvas, vos juntamaas kvapas. Aš pastebėjau kažkokių stebuklų? Negaliu pasakyti. Kremas, be aliejų, neturi kažkokių super veikiančių ingredientų (pvz.: hialurono rūgšties), na, turi šiek tiek vitamino C, tačiau šis ingredientas INCI stovi praktiškai šalia kvapų, o tai reiškia, jog jo tikrai nėra daug. Oda pamaitinta, neapsunkinta, to ir tikiuosi iš kiekvieno maitinamojo kremo - ryte neatsikelti ir nebraukti delnu riebalo nuo veido, o jausti minkštą ir lengvą odą. Sudėtį galite peržiūrėti čia:


Sudėtis: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (saugus drėkiklis, emulsiklis), Caprylic/Capric Triglyceride (saugus tirpiklis, emulsiklis, minkštiklis, atstato pažeistą odos lipidinį barjerą, turi prieuždegiminį poveikį), Glyceryl Stearate (saugus minkštiklis, emulsiklis), Ceteareth-20 (vidutinio saugumo emulsiklis, paviršiaus aktyvumo medžiaga), Ceteareth-12 (vidutinio saugumo emulsiklis), Cetearyl Alcohol (saugus minkštiklis, emulsiklis, klampumo reguliavimo medžiaga), Cetyl Palmitate (saugus minkštiklis, kondicionierius), Isopropyl Myristate (saugus minkštiklis, drėkiklis), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter (saugus minkštiklis, kvepalų ingredientas), Sorbitol (saugus drėkiklis, odą drėkinanti medžiaga), Glycerin (saugus tirpiklis, drėkiklis), Tapioca Starch Polymethylsilsesquioxane (saugus klampumo reguliatorius, rišiklis, kondicionierius), Argania Spinosa (Kernel) Oil (saugus drėkiklis, minkštiklis, saugo odą), Phospholipids (saugus kondicionierius, natūralūs lipidai), Glycine Soja (Soybean) Oil (saugus drėkiklis, minkštiklis, antioksidantas), Glycolipids (saugus odos ir plaukų kondicionierius), Glycine Soja (Soybean) Sterols (saugus minkštiklis, kondicionierius), Stearic Acid (saugus minkštiklis, emulsiklis, atkuria lipidinį sluoksnį), Dimethicone (saugus silikonas, odos kondicionierius, minkštiklis), Phenoxyethanol (pavojingas konservantas, kuris gali būti toksiškas ir netinka naudoti aplink burną), Ethylhexylglycerin (saugus konservantas), Tocopheryl Acetate (vidutinio saugumo antioksidantas, odos kondicionierius)Sodium Polyacrylate (vidutinio saugumo tirštiklis, minkštiklis, plėvelės ant odos formuotojas, emulsiklis)Tocopherol (vidutinio saugumo antioksidantas, drėkiklis), Lecithin (saugus minkštiklis, drėkiklis, odos atsinaujinimą skatinantis ingredientas), Ascorbyl Palmitate (saugus antioksidantas, vitamino C forma, kvepalų ingredientas), Glyceryl Oleate (saugus minkštiklis, PAM, odą kondicionuojantis ingredientas), Citric Acid (saugus ingredientas, reguliuoja pH, kvapų sugėriklis), Parfum (Amyl Cinnamal (pavojingas kvapų sugėriklis), Hexyl Cinnamal (vidutinio saugumo kvepalų ingredientas)Limonene (vidutinio saugumo tirpiklis, kvapas)Linalool (pavojingas kvapų ingredientas) )

Turbūt pastebimą, jog, atsižvelgdama į sudėtį privalau parašyti dar vieną įspėjimą - sojai alergiški žmonės, taip pat susilaikykite nuo kremo naudojimo. Galite turėti rimtų problemų, nes nemažai ingredientų yra iš sojos produktų. 
O bendrai imant -sudėtis tikrai nebloga. Kada kvapai buvo geri ingredientai, hm? :) 

Ar pirkčiau dar kartą? Taip, manau, bandyčiau dar kartą. 
Kaina: 7,65 Eur / 50 ml
Vertinimas: 8/10
Sudėtis ne ideali, o ir efekto už tokią kainą stebuklingo nėra. Na, gal tik sakyčiau, jog vienas iš nedaugelio kremų, kurie yra maitinantys, bet neblogai tinka mišriai odai. Esu bandžiusi pigesnių priemonių, kurios turi didesnį poveikį. 

Iki kitų kartų! 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.