Vestuvių šventės organizavimas / Raudondvario dvaras / Fotografė / Vedėjai

Sveiki!

Šiandien noriu grįžti prie svarbiausios ir turbūt ilgiausiai lauktos savo gyvenime šventės - vestuvių. Noriu pažymėti, jog labai daug rekomendacijų tinka ir jeigu organizuojate ne vestuves, o bet kokią kitą didesnę šventę, todėl tie, kurie savo gyvenime vestuvių (ar jaunikio/nuotakos :) ) nematote - nieko tokio, daugumą rekomendacijų galite panaudoti gimtadienio, giminių susitikimo, krikštynų, mergvakarių/bernvakarių, įmonės vakarėlių ar kitų švenčių organizavimui. Taip kad mėgaukitės, nes rašyti aš mėgstu, o informacijos bus daug!

Iškart pradėsiu nuo to, jog šventėje dalyvavo 29 žmonės, šventė vyko Kauno mieste ir biudžetas ~5 tūkst. Eur. 2020 metų liepos mėnuo.

Jeigu sekate mane Instagram , turbūt pastebėjote, jog gyvenu, mokausi ir dirbu Kauno mieste. Tačiau kėlėme šventę Raudondvario dvare, t.y. Kauno rajono metrikacijos skyriuje. Tai į vieną klausimą galiu atsakyti iškart - galite tuoktis kur norite, nepriklausomai nuo to, kur esate registruoti ir gyvenate (kalbu tik apie metrikacijos skyrių). Mūsų sprendimą lėmė keistas, bet gana paprastas dalykas - planuota Kauno Rotušės rekonstrukcija. Apie ją sužinojome pabandę vestuves "rezervuoti" ketvirtadieniui 2019 metų pradžioje, kai apie tai prasitarė viena iš darbuotojų. Kauno Rotušės rekonstrukcija taip ir neįvyko, tačiau pareiškimus padavėme tuoktis Raudondvario dvare ir tai buvo tikrai labai geras sprendimas. Visų pirma, Raudondvario dvare aplinka daug gražesnė ir estetiškesnė, negu Kauno Rotušėje (Kauno Rotušėje, man rodos, niekas nepasikeitė nuo mano tėvų vestuvių 1996 metais, teko pabuvoti 2015 metais). Ką girdėjau iš fotografės - personalas daug malonesnis, negu Rotušėje. Iš tiesų - mums, kaip pirmąkart besituokiantiems, buvo nejauku, nes nežinai nei kur eiti, nei ką daryti :) Bet darbuotojos viską paaiškino ir padėjo mums. Visos ceremonijos (kurios trukmė, aišku, apie 5 minutes) metu grojo muzika, iš metrikacijos darbuotojos veido nedingo šypsena ir skambėjo gražūs sveikinimo žodžiai, žodžiu, viskas buvo pasakiška ir labai gražu. Na, o išėję iš metrikacijos čia pat galite fotografuotis - tai padaryti tikrai yra kur. Fotografavimas kainuoja papildomai, tačiau tikrai verta, nes aplinka, bent jau vasarą, labai graži, o ir raudonos plytos aplink puošia nuotraukas.

Raudondvario dvaro teritorijoje. Fotografė: Lena Kaplevska


Mes nuomavomės senovinį Cadillac automobilį nuotraukoms ir su juo važiavome į teritoriją. Teko šiek tiek gražiau paprašyti sargo, kad leistų tai padaryti, bet susitarti pavyko. :) Už įvažiavimą į teritoriją taip pat imamas mokestis. Mes įvažiavome į teritoriją ir svečius, atėjusius pasveikinti mūsų vaišinome iš bagažinės - taip apsiėjome be šampano staliuko ir sutaupėme pinigų - tiek pačiai staliuko paslaugai, tiek mokesčių Raudondvario dvaro muziejui. Su tuo pačiu Cadillac ir fotografavomės teritorijoje.

Raudondvario dvaro teritorijoje. Fotografė: Lena Kaplevska

Fotografė: Lena Kaplevska

Apie fotografę galėčiau pasakoti daug ir ilgai, nes ganėtinai seniai ją pažįstu, bet galiu pasakyti, jog vestuvių fotosesija buvo pati pirma fotosesija mano gyvenime apskritai (vyro - taip pat) ir su šiuo žmogumi visiškai nesijaudinau, kad blogai gausiuosi fotografijose, kaip čia pasisukti ir t.t. Viskas buvo labai ramiai paaiškinta ir visos fotosesijos metu fotografė mums palaikė gerą nuotaiką, todėl negražiai gautis iš tiesų ir negalėjo (kaip mano muzikos mokytoja sakydavo - negražūs yra tik pikti ir susiraukę žmonės :) ). Aš jums siūlau patiems pažiūrėti Lenos darbus šiame įraše, jos Facebook puslapyje ir asmeninėje paskyroje. Nuotraukas paruošia per mėnesį ir, kiek man žinoma, atiduoda visas koreguotas nuotraukas, kurios yra tinkamos apdirbimui. Man jos nuotraukų švelnumas ir reportažo stilius labai patinka ir kaip asmenybė ji labai tolerantiška, supratinga ir švelni. Šį žmogų tikrai rekomenduoju kaip patikimą ir šiltą ir tikrai pati fotografuosiu pas ją būsimus nėštumus (laikau čiurkas :) ), vaikus ir kitas svarbias gyvenimo šventes. Be to, jeigu domina fotografijos pamokos - ji taip pat jas veda. Parašykite jai - tikrai pasiūlys gerą kainą ir lankstų grafiką. Kalbos: lietuvių, anglų, rusų, ispanų (jeigu gerai atmenu). ši rekomendacija yra tikrai drąsi ir nuoširdi!

Kiti žmonės, ką norėčiau aprašyti šiame įraše, yra vedėjai. Su jais irgi atskira istorija :) Mes vestuves planuojame nuo 2019 metų sausio-vasario (jos įvyko 2020 metų liepą). Ir nuo pat tada žinojome, jog kurdami mišrią šeimą (aš esu kilusi iš lietuvių šeimos, jis - iš rusų šeimos), savo šventėje irgi turėsime žmonių, kurie moka tik vieną iš šių dviejų kalbų. Todėl iškart apsiėmėme ieškoti žmogaus, kuris kalbėtų tiek lietuviškai, tiek rusiškai. Ir žinokite, Kaune striuka! Buvome susitikę su taip visų išgirtu ir rekomenduojamu A. Karpavičiumi - neužkabino visiškai. Išsiklausinėjome labai daug vedėjų, ar moka abi kalbas - deja... Lietuvių ir anglų - prašom. Lietuvių ir rusų - sunkiai. Todėl teko pasukti į Vilnių. Čia susitikome su komanda Gentleman's Show. Atkreipkite dėmesį į žodį komanda. Mus pasitiko du vedėjai, Denis ir Julijus, kurie dar dirba su DJ. Taigi, komandą sudaro iš viso trys žmonės. Ir tie trys žmonės atvažiuoja į Jūsų šventę. Žodžiu, susitikimas praskriejo kaip akimirka, vaikinai prisistatė, papasakojo, kaip veda šventę, tuo pačiu visiškai neišduodami, ką jie šventėje veikia ir tuo palikdami mums siurprizą (iš tiesų - to, kas buvo šventėje, aš visiškai negalėjau numanyti). Tądien matėmės Vilniuje su kitu vedėju ir vaikinai buvo antrieji, bet grįžę į Kauną niekaip negalėjome jų išmesti iš galvos. Galvojom savaitę ir visgi likome prie šios komandos. Kodėl galvojome? Bent jau aš asmeniškai svyravau, ar tik nebus jie man tokie artimi tuo, kad praktiškai mano ir vyro bendraamžiai (kiti vedėjai, su kuriais kontaktavome, buvo bent jau 10 metų vyresni negu mes). Bet paskui supratau, kad tiesiog sutapo taip vadinamieji "biolaukai" :) Ir gerai, kad priėjome tokio sprendimo. Komanda praskriejo visus mūsų lūkesčius ir matydami, jog mūsų svečių kompanija yra rami ir, nors ir džiaugiasi užsiėmimais ir aktyviai į juos įsitraukia (tikrai po šventės visi gyrė vedėjus), tačiau daugiau nori pabendrauti tarpusavyje be vedėjų pagalbos, taip ir pasakė mums su vyru, jog laiko užtenka tiek, kiek sutarėme, ir nėra reikalo daryti pratęsimą. Nors tokia opcija buvo ir jiems būtų buvusi į naudą! Bet šiai komandai daug svarbiau darbo kokybė, o ne kiekybė. Dėl šio momento man jie patiko. Žaidimai ir humoras buvo toks, kurį su šypsena atsimename iki šiol :) Ir kas svarbiausia - nejautėme poreikio kažkur kažką dar sustyguoti šventėje. Mes grįžome į ją ilsėtis po ilgo organizavio ir jaudinančios ceremonijos ir visiškai nereikėjo sukti galvos dėl nieko, nes svečiais buvo pasirūpinta puikiausiai. DJ su absoliučiu minimumu informaicjos parinko taip pat svečių ir mūsų išgirtą grojaraštį (pamenu, kokius 5 kartus jaunikiui į ausį šnibždėjau, kad labai gera muzika groja). O iki šventės gavome daug patarimų ir naudingos infromacijos taip pat iš jų. Todėl drąsiai juos rekomenduoju, ypač, jeigu jums reikalingi rusakalbiai vedėjai su DJ. Bet žinokit, lietuvių kalba šventė irgi labai gerai praėjo :) 

Kol kas tiek apie mūsų šventę. Tolesniuose įrašuose papasakosiu, kuo ypatinga mūsų pasirinka sodyba šventei, kas atliko mano šukuoseną, kūrė dekoracijas, kur pirkau suknelę ir kieno gamybos mano nuotakos puokštė bei jaunikio butonjerė. O jeigu turėtumėte dar klausimų - rašykite komentaruose! 

Iki greito!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.