Vestuvių šventės organizavimas / Pakvietimai / Dekoracijos / Puokštė / Tortas / Desertai

 Sveiki!

Šiandien tęsiu prieš tai pradėtą pasakojimą apie vestuvių organizavimą. Jeigu trūksta duomenų apie biudžetą, svečių skaičių ir kitas smulkmenas, pradėkite nuo jo. O šiame aš papasakosiu kiek plačiau apie šventės vietą, kas atliko pilną šventės dekoravimą, pasirūpino kvietimais, stalo kortelėmis, visa šventės stilistika ir nuotakos puokšte bei jaunikio butonjere. Visa tai - tik vienas žmogus! 

Tai - žmogus su interjero dizaino bei floristikos išsilavinimu ir puikiu estetikos pojūčiu. Jos puslapyje Žanos skrynelė rasite rankų darbo dekoratyvines lėles, aksesuarus, tačiau ji mums gamino pakvietimus, stalo korteles, svečių susodinimo sąrašą, visas dekoracijas (žaluma ir žvakės) bei gėlių kompozicijas. Ir viską padarė be priekaištų.

Galiu pasakyti iš karto - šiam žmogui užtenka pasakyti idėją ir bendrus bruožus, ko norite ir galite pasitikėti skoniu 100 %. Žana viską daro kaip sau - labai atsakingai ir kruopščiai. Visko klausia, o jeigu mato, kad Jūsų norai nukrypsta nuo stiliaus ir estetikos - tikrai nebus taip, kad numos ranka į tai, kas žiūrisi ne estetiškai ir "iškrenta iš konteksto". Šis žmogus Jums tikrai patars ir pabandys "užvesti" ant kelio, kas yra estetiška ir dera, o kas - ne. Aišku, ar pasinaudosite patarimais - priklausys nuo Jūsų ir niekas neverčia to daryti, nes šventė - Jūsų. Bet aš manau, kad toks elgesys ir yra ženklas, kad žmogus jam patiėktas užduotis atlieka kaip sau, neatmestinai.


Mes Pintereste prisižiūrėjome idėjų ir nusprendėme, jog norime gamtos stiliaus, kaip ir rustic. Bet jeigu atvirai, tai labai stipriai nuo tos temos nuvažiavome :) Ir tikrai žinojome tą iš paties žmogaus, kuriančio mums dizainą. Pavyzdžiui, man labai nepatiko mediniai padėkliukai. O jie yra vienas iš akcentų. Tačiau net ir su visais "nenorais" Žana susitvarkė be problemų ir padarė tokį dekorą, kuris atrodė hormoningai ir gražiai. Tiesa, nuotraukose matomos didžiulės puokštės ir veidrodiniai padėklai ant stalų yra sodyboje ir dekoratorė jų pati neatvežė, taip pat visi indai ir stovai užkandžiams sodybos, kaip ir baltos spalvos servetėlės, staltiesės ir kiti daiktai. Iš jos pusės buvo tik mažos smulkios gėlytės stiklinėse (nepamenu jų pavadinimo :D ) ir žaluma ant stalų ir sienų.

Fotografė: Lena Kaplevska

Daugiau galite pamatyti nuotraukose. Pakvietimai buvo daromi kaip trijų dalių atverčiamos knygutės-atvirutės, kuriose buvo visa informacija ir, aišku, kvietimo tekstas. Kvietimai buvo daromi dviejomis kalbomis - rusų ir lietuvių, todėl mums specialiai parinko tokį šriftą, kad tiek kirilica, tiek lotyniškos raidės būtų gražios. Spalva buvo renkama atsižvelgiant į kitus šventės elementus (stilių, jaunųjų aprangą ir t.t.). Žodžiu, viskas buvo derinama iki detalių smulkmenų. Netgi raišteliai buvo parinkti specialiai tokio plaušo, kad būtų pagal tematiką.

Kaip matote, svečių susodinimo sąrašas, stalo numeriai bei vardų kortelės buvo identiško stiliaus, kaip ir pakvietimai. Atsimenu, kaip aš užsimaniau daryti cappuccino spalvos kvietimus :)) Ir gerai, kad mane perkalbėjo! Nes dabar kai pagalvoju, jeigu kvietimai būtų buvę vienos, stalo kortelės - kitos, o numerėliai dar kitokios spalvos, koks bardakas būtų buvęs. O man tiesiog gražu ir atvirai pasakius, estetikoje nusimanau visiškai nieko, todėl labai džiaugiuosi, kad patikėjau darbą tam, kas nusimano ir yra reiklus sau. Ir dar tarp kitko, galbūt ne į temą, toks patarimas - nurodykite 4-8 spalvas, kuriomis rekomenduokite rengtis svečiams į Jūsų šventę. Aš taip džiaugiuosi tą padariusi! 80 % žmonių "įsipaišė" į dresskodą, o drabužiams parinkome švelnias, natūralias gamtos spalvas. Nuotraukos atrodo ypač harmoningai ir estetiškai.

Fotografė: Lena Kaplevska


Beje, palinkėjimų knygą darėme tokiu formatu: nupirkau kišenėles, į kurias galima sudėti polaroidines fotografijas, ir jas svečiai galėjo prilipinti, kur jiems patogiau. Taip pat nupirkau knygą su tuščiais, baltais lapais, vos vos blizgančiu viršeliu. Ją Žana papuošė ir vualia - turime knygą, kur kiekvienas svečias galėjo rašyti palinkėjimus laisvu formatu ir įdėti savo nuotrauką prisiminimui. Apskritai, Instax Wide 300 fotoaparatas šventei buvo tobulai pasiteisinęs dalykas, nes svečiai visą vakarą turėjo ką veikti. Šiuo metu jį pati nuomoju labai gera kaina Kaune, todėl kviečiu ir jus pasinaudoti galimybe nebrangiai suteikti pramogą svečiams savo šventėje, o sau - puikias emocijas skaitant palinkėjimus. Galite spausti čia ir rasite mano skelbimą.

Fotografė: Lena Kaplevska

Kas liečia puokštę - čia taip pat neapsieita be kruopštumo ir individualaus požiūrio. Vizijos, kaip turi atrodyti puokštė, aš neturėjau visiškai. :) Dėl to man labai sunku buvo paaiškinti, ko aš noriu. Aš galėjau tik atmesti tuos variantus, kurie man nepatiko ir pasakyti, kas su jais negerai. Tačiau ir čia problema išsisprendė labai greitai, nes tokiu atmetimo būdu parinkome man tinkamą variantą ir buvau labai patenkinta. Puokštė atlaikė maždaug savaitę - dar po šventės laikėme pasimerkę. Butonjerė laikė šiek tiek trumpiau, tačiau natūralu - jos nelabai galėjome pamerkti ir šventės metu, ir po to.

Žiedų pagalvėlė - taip pat Žanos skrynelė rankų darbo. Ji yra tokia "smart" - kaip matote, yra su kaspinėliais, kurie fiksuoja žiedą, todėl jie nekrenta. Galite ramiai duoti nešti vaikams ir nesijaudinti, kad jie žiedus pames.

Fotografė: Lena Kaplevska

Tortu ir jo puošnumu bei šviežumu rūpinosi Bijola konditeriai. Mes rinkomės tortą Magija prieš tai išdegustavę kokius 15 skonių. Mums jis pasirodė nepersunkus, bet ir nepernelyg rūgštus ir lengvas - toks, koks ir turi būti tikras tortas. Stilius yra pagal tortą Vintažinis, tačiau mes koregavome spalvas ir jis atrodė taip, kaip matote nuotraukoje. Stovą ėmėme iš Bijolos - už jį palikome užstatą, kurį atgavome grąžinę stovą. Torto užsakėme 5 kg ir jo liko tiek lauktuvėms, tiek pusryčiams, tiek jau mums pietų stalui kitą dieną po vestuvių.
Fotografė: Lena Kaplevska

Desertais rūpinosi šventės vietos - sodybos "Gylynė" - personalas pagal papildomą susitarimą. Užsakėme kaneles ir desertus. Taip pat iš jų užsakėme ir vieno kąsnio užkandžius, kuriuos svečiams padavėme prie santuokos vietos. Bet apie tai - kitame įraše. ;) 

Ar buvo naudinga? Gal turite klausimų? 
Rašykite, pasistengsiu atsakyti!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.