5 būdai, kaip užtikrinti sveiką odą

 Sveiki!

Šiandien noriu pasidalinti trumpu įrašu su patarimais, kaip išlaikyti odą sudrėkintą. Tikėtina, jog dauguma iš jų jums jau girdėti, tačiau tikiu, jog verta persižiūrėti įpročius ir šen bei ten pasitempti norint, kad oda atrodytų geriau. Apačioje pateikiu būdus, kaip išlaikyti odos drėgmę ir gerą būklę bei paaiškinimus, kodėl šie dalykai veikia.

1. Kontroliuokite stresą

Tikriausiai teko pastebėti, jog spuogas visiškai nepageidaujamoje vietoje iššoka prieš jaudinančiai svarbų įvykį? Tyrimas, atliktas su koledžio studentais parodė, jog studentai, kurie patyrė didelį streso lygį, buvo labiau linkę jausti odos sudirgimą, niežėjimą, pasidengimą žvyneliais, patiria pleiskanotų arba riebių plėmų odoje, jiems pradeda slinkti plaukai (taip plaukų slinkimas tiesiogiai priklauso ir nuo galvos odos būklės). Taip pat atlikti tyrimai, kurie parodė, jog padidėjęs streso lygis 23 % padidina stiprios aknės tikimybę.Streso sumažinimas padės turėti ir švaresnę odą. Išbandykite jogą arba meditaciją streso mažinimui.

2. Gerai miegokite

Turbūt paprasčiausias (ir nemokamas, cha cha) ir maloniausias būdas užtikrinti gerą odos būklę. Rekomenduojama miegoti 7-9 valandas kiekvieną naktį. Miego trūkumas sukelia rimtus odos funkcijos sutrikimus ir priešlaikinį senėjimą. Žmonės, kurie miega prasčiau, anot atliktų tyrimų ne tik turi odą, kuri sensta anksčiau laiko, tačiau jų oda prasčiau atsistato miego metu nuo kenksmingų aplinkos veiksnių poveikio. Dėl ko astiranda priešlaikinis senėjimas? Dėl to, kad oda negaunant reikalingo poilsio negali gaminti naujo kolageno, o to pasėkmė yra greitesnis odos senėjimas.

3. Meskite rūkyti

Dėl rūkymo susiaurėja kraujagyslės ir dėl to kraujas į odą patenka prasčiau. O jeigu audiniai nėra aprūpinami krauju - nėra aprūpinami ir maistinėmis medžiagomis, dėl to oda gali pradėti paprasčiausiai "badauti", net jeigu ir valgysite pakankamai sveikai. Taip pat šis žalingas įprotis yra tiesiogiai susijęs su kolageno struktūra. Kolagenas rūkant skyla ir yra gaminamas daug lėčiau, todėl mažėja odos elastingumas. Be to, toks paprastas dalykas - lūpomis suspasdami cigaretę suspadžiate ir odą aplink jas, o nuo to irgi atsiranda raukšlės. Žinau, kad dabar yra Iqos ir jo spausti nereikia :D Bet nuo to kiti rūkymo minusai odai nedingsta.

4. Valgykite sveikai ir naudingai

Kokie faini bebūtų kremai ir geros sudėties, jie neprasiskverbia iki to sluoksnio, kuriame formuojasi naujos odos ląstelės. Tą sluoksnį gali pamaitinti tik iš vidaus. Tą tau padės padaryti maistas, kuris turi antioksidacinių savybių, padeda odai apsisaugoti nuo saulės spindulių pažeidimo. Tai gali būti Omega-3, pomidorai, alyvuogių aliejus, žalia ir balta arbatos, kakavos flavonolai. Taip pat vertėtų mesti vartoti alkoholį - tyrimai rodo, jog alkoholio vartojimo sumažinimas sumažina riziką susirgti odos vėžio nemelanoninėmis atmainomis.

5. Sulaikykite drėgmę odoje

Na, šitas yra kinda obvious - neprauskite odos dažniau, negu kartą per dieną, kitu atveju Jūs ją išsausinsite. Taip pat rekomenduojama naudoti ne karštą, o šiltą vandenį. Stenkitės kuo mažiau šveisti, trinti odą rankšluoščiu, nenaudokite ypač stipriai prausiančių prausiklių. Naudokite odos drėkiklius, kurie turi humektantų, kurie pritraukia drėgmę, okliuzyvų, kurie išlaiko drėgmę odoje ir emolientų, kurie sušvelnina tarpelius tarp odos ląstelių.

Viskas atrodo paprasta, bet ar laikotės šių įpročių? 
Parašykite komentaruose!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.