Vandens nauda organizmui / Sveikata

 PER PARĄ REIKIA IŠGERTI BENT 2 LITRUS VANDENS

Jaučiu, kad viršuje esantis užrašas jau iki tiek įgrisęs, jog jo esmė Jūsų tiesiog nepaliečia. Nepaisant to, esmė yra labai svarbi ir turi didelę reikšmę mūsų organizmui. Vanduo yra gyvybės ir sveikatos šaltinis - tuo įsitikinsite perskaitę šį įrašą.

Vandens gėrimas padeda numesti svorio

Skamba keistai, tačiau tiesos šiame teiginyje yra daugiau, negu atrodo. Dažniausiai vietoje vandens renkamės sultis, kavą ar arbatą arba saldžiuosius gėrimus. Visi šie gėrimai (išskyrus nesaldintą kavą ar arbatą) turi savyje cukraus, todėl jeigu šiuos gėrimus pakeisite paprastu vandeniu, Jūs suvartosite mažiau cukraus ir kalorijų. 

Dar vienas būdas "įdarbinti" vandenį svorio metimui - gerti jį prieš maistą. Išgėrus vandens pusvalandį prieš valgį Jūs sumažinsite apetitą ir tokiu būdu suvalgysite šiek tiek mažiau, nes greičiau pasijusite sotūs.

Vanduo palaiko sveiką odos būklę

Jeigu organizmas patiria dehidrataciją, oda tampa labiau pažeidžiama (nes oda pati irgi išsausėjo, ko pasekoje mažėja apsauginis lipidinis barjeras, kurį oda susikuria apsaugai), todėl jai lengviau ima kenkti įvairūs mikroorganizmai, nešvarumai, O bakterijų pasėkmė paprastai būna bėrimai, infekcijos ir kiti negeri dalykai. 

Vanduo palaiko gerą smegenų darbą

Šis junginys daluvauja hormonų bei neurojungčių, nervų gamyboje, dėl to atsiradus dehidratacijai sutrinka ir šių smegenims svarbių junginių ir audinių gamyba. Dėl to ilgainiui gali sutrikti gebėjimas mąstyti, atlikti užduotis ar įsiminti informaciją.

Gerti vandenį ypač svarbu fiziškai aktyviems žmonėms

Yra atlikti tyrimai, kuriais įrodyta, jog dehidratacija blogina rezultatus fizinėse veiklose, ilgesnėse negu 30 minučių. Todėl tikrai galima daryti išvadą, jog vanduo svarbus fizinėje veikloje ir gali pagerinti jos rezultatus.

Vanduo svarbus geram virškinimui

Turbūt yra tekę girdėti apie druskos rūgštį skrandyje? Ji gaminasi nuolat, kai esame alkani ir valgome. Įsivaizduokite, kas būna, jeigu jis tik gaminasi, o mes valgome sausą maistą, beveik nedrėkindami organizmo iš vidaus. Juk rūgštis stiprėja, nes didėja jos koncentracija, ir dėl to gali atsirasti rėmuo bei skrandžio žaizdos.

Be to, esant dehidratacijai, prastėja ir tuštinimosi reikalai, todėl jeigu geriate mažai vandens, nesistebėkite vidurių užkietėjimu ir dujomis.

Kvėpavimo funkcijai svarbu palaikyti tinkamą vandens kiekį

Esant dehidratacijai, organizmas pradeda blokuoti kvėpavimo takus, tam, kad išleisti į aplinką organizmui taip reikalingo vandens. Esant tokiai situacijai, gali paaštrėti tokios būklės kaip astma arba alergijos, todėl turintiems problemų su kvėpavimo takais ypač svarbu nuolat užtikrinti tinkamą vandens kiekį.

Tikiuosi, šis įrašas padės Jums apsispręsti išsiugdyti šį įprotį, nes mano nuomone, priežasčių daugiau negu pakankamai!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.