Neutrogena Clear & Soothe prausimosi putos / Veido priežiūra

Sveiki!

Šiandien aptarsiu produktą, kuris padėjo pradžią mano asmeninei pažinčiai su Neutrogena prekiniu ženklu. Ši prausiklį nusipirkau tiesiog smalsumo vedama - mane sudomino ingredientai ir prausiklio forma, t.y. putos. Na ir apie šį prekinį ženklą buvau (haha, būtasis laikas) susidariusi tikrai gerą įspūdį iš atsiliepimų, todėl jau senokai knietėjo išbandyti.

Ciberžolė (Curcuma Longa Extract), esanti šio prausiklio sudėtyje, turi antimikrobinių, antiuždegiminių bei antioksidacinių savybių. Ciberžolės naudojimo odos ligoms, tokioms kaip aknė, dermatitas, egzema, efektyvumas įrodytas moksliniais tyrimais ne vieną kartą, todėl laikoma, jog šis ingredientas gali būti naudingas gydant tokias ligas naudojant tiek išoriškai, tiek į vidų (valgant) (šaltinis yra čia).

Ir visgi, aš negalėčiau pasakyti, jog man kovoti su savo problemomis šis produktas padėjo. Deja, tačiau ne tik, kad nepadėjo, bet po kiekvieno prausimo jausdavau, jog oda įsijautrina, parausta ir nusiramina tik užtepus kremo. Todėl stipriai nerekemonduoju šio prausiklio jautrią odą turintiems žmonėms - galite sau tikrai labai pakenkti. Taip sakau, nes mano oda iš esmės nėra jautri, bet jeigu taip reaguoja, įsivaizduoju, kas gali būti žmonėms, kurie iš tiesų turi ypač jautrią odą. Po plovimo jaučiasi tempimo pojūtis, kas irgi nėra labai sveika ir malonu.

Sudėtis: Aqua, Cocamidopropyl Betaine (vidutinio saugumo paviršiaus aktyvumo medžiaga, tirštiklis, emulsiklis), Glycerin (saugus tirpiklis, drėkiklis), Decyl Glucoside (saugus emulsijos stabilizatorius, paviršiaus aktyvumo medžiaga), Sodium Hydrolyzed Potato Starch Dodecenylsuccinate (saugus putų formuotojas, paviršiaus aktyvumo medžiaga), Citric Acid (saugus, reguliuoja pH, kvapų sugėriklis), Sodium Chloride (saugi klampumo reguliavimo medžiaga, gali sausinti odą ir plaukus), Sodium Hydroxide (vidutinio saugumo pH reguliatorius, denatūratas, galimai toksiškas), Curcuma Longa Extract (dažiklis, antioksidantas, tonikas), Linoleamidopropyl PG-dimonium Chloride Phosphate (saugus emulsijos stabilizatorius, paviršiaus aktyvumo medžiaga, antistatikas), Potassium Acrylates Copolymer (saugus plėvelės formuotojas), Propylene Glycol (vidutinio saugumo klampumo reguliatorius, tiršiklis, drėkiklis), Disodium Tetrapropenyl Succinate (saugi paviršiaus aktyvumo medžiaga), Sodium Lauryl Sulfate (vidutinio saugumo valiklis, paviršiaus aktyvumo medžiaga, sausina odą ir plaukus, putų formuotojas), Sodium C14-16 Olefin Sulfonate (saugus valiklis, paviršiaus aktyvumo medžiaga, putų formuotojas), Disodium EDTA (saugus konservantas), Tocopheryl Acetate (vidutinio saugumo antioksidantas, odos kondicionierius)Phenoxyethanol (pavojingas konservantas, kuris gali būti toksiškas ir netinka naudoti aplink burną), Sodium Benzoate (saugus konservantas), Parfum (vidutinio saugumo kvepalai), CI 15985 (saugus geltonas kosmetikos dažiklis).

Prausiklio sudėtyje taip pat mirgu margu oranžinė spalva, todėl taipogi negalėčiau teigti, jog sudėtis yra saugi ir labai gera. Turime labai daug paviršiaus aktyviųjų medžiagų, konservantų. Žodžiu, nei efektas, nei sudėtis man nepatiko ir draugei nerekomenduočiau.

Vertinimas: 4/10.

Odą prausia gerai, tačiau po prausimo jaučiasi odos tempimo pojūtis, taip pat visiškai nepadeda kovoti su problemomis.

Ar pirkčiau dar kartą? Tikrai ne.

Kaina: 4,89 Eur/150 ml

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plaukų priežiūra / Dr. Konopka's stiprinantis ir atkuriantis plaukų struktūrą šampūnai

Kosmetikos sudėtis / SLS/SLES vs. Sodium Coco-Sulfate - kuo skiriasi?

Kelionės / Kuba. II dalis: internetas, kur ir ką valgyti, kokius suvenyrus nusipirkti, tarpmiestinis transportas.